Πολλά τα «θύματα» του «γύπα» της κερδοσκοπίας


“Για κάποιους ο αμερικανός δισεκατομμυριούχους ιδιοκτήτης των hedge fund Elliott, Πολ Σίνγκερ είναι «γύπας» της κερδοσκοπίας. Για άλλους όμως ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας είναι ένας πανέξυπνος επενδυτής με πολλές επικερδείς επιτυχίες στο ενεργητικό του.



Εκτός από την Αργεντινή και παλαιότερα το Περού, στα «θύματα» του Σίνγκερ συγκαταλέγονται και γερμανικές εταιρείες, αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Ανάμεσά τους η εταιρεία καλλυντικών Wella, ο κατασκευαστής υπολογιστών Medion, η εταιρία καλωδιακής τηλεόρασης και ίντερνετ Kabel Deutschland, η εταιρεία κατασκευής γερανών Demag, η ιδιωτική εταιρεία ευρέσεως εργασίας DIS και η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στο τομέα της ενέργειας Techem.

Στην περίπτωση της Wella τα αντισταθμιστικά κεφάλαια Elliott του Πολ Σίνγκερ αγόρασαν πρώτα μαζικά μετοχές της Wella και στη συνέχεια έθεσαν υπό τρομερή πίεση τον επίδοξο αγοραστή, την γνωστή Procter & Gamble, ώστε εκείνη αναγκάστηκε να αυξήσει γενναία την προσφορά εξαγοράς. Πανομοιότυπη στρατηγική ακολούθησε ο Πολ Σίνγκερ και με τις άλλες γερμανικές εταιρείες που βρίσκονταν λίγο πριν την εξαγορά ή την συγχώνευσή τους.” -Στέφανος Γεωργακόπουλος (Die Welt, dpa, Reuters)




Δημοφιλείς αναρτήσεις