Σωτηρία μόνο απο εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης

“Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την εύρυθμη πορεία και ανάπτυξη της οικονομίας είναι η αποτελεσματική λειτουργία του ρυθμιστικού πλαισίου στην άσκηση της πιστωτικής πολιτικής από μέρους των τραπεζών. Σημαντικός όμως είναι και ο ρόλος των εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, ειδικά σε περίοδο κρίσεως.

Σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου του ΚΕΠΕ είναι να αναδείξει όχι μόνο την κρισιμότητα του κεφαλαιακού ελέγχου των τραπεζών, για την επίτευξη μιας υγιούς οικονομικής ανάπτυξης με βασικό εργαλείο την πιστωτική επέκταση, αλλά και να υπογραμμίσει, ειδικά λόγω της οικονομικής κρίσης, την ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας από άλλες, μη τραπεζικές πηγές.


Η εξασφάλιση κεφαλαιακής επάρκειας στις τράπεζες αλλά και η ύπαρξη εναλλακτικής μορφής χρηματοδότησης (ειδικά στην κρίση) μπορεί όχι μόνο να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη αλλά, με την σειρά της, να δώσει στις επιχειρήσεις την δυνατότητα αποπληρωμής των υπαρχόντων δανείων (καθυστερούμενων και μη), έτσι ώστε να διασφαλιστεί περαιτέρω η μελλοντική σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος...”
                                                       Δείτε αναλυτικά παρακάτω




Δημοφιλείς αναρτήσεις