Εμπιστοσύνη: Το μαλακό υπογάστριο της οικονομίας

“ Τεχνικές για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μάλλον δεν υπάρχουν ή και αν υπάρχουν σίγουρα περιλαμβάνουν την με κάποιο τρόπο αποκατάστασή της στους θεσμούς και την δικαιοσύνη.Νικόλαος Καρατσόρης|| Monetary Reform

University of Westminster

Ειδικότητα: International Business


Όσο σε καθημερινή βάση καθίσταται εμφανής σε όλους η ανισονομία και η προνομιακή μεταχείριση ομάδων συμφερόντων, η εμπιστοσύνη δεν πρόκειται να επανέλθει ποτέ, όση προσπάθεια και να γίνει.

Υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο.

Προϋπόθεση παραμονής στην ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε έξω από αυτή και χωρίς αυτή.

Αυτή είναι η δική μου ερμηνεία των όχι της Δανίας, της διαπραγμάτευσης της Βρετανίας, της πρόθεσης ανεξαρτητοποίησης της Καταλωνίας.

Εμπιστοσύνη ότι ορίζουμε τις τύχες μας.

Όσοι τα τελευταία χρόνια δαιμονοποίησαν την έξοδο από την Ευρωζώνη και κάθε μη ορθόδοξη λύση, που είναι οι ίδιοι που με σφοδρότητα υποστήριξαν όχι τις μεταρρυθμίσεις αλλά τα μνημόνια ως μεταρρυθμιστικό μονόδρομο, έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην ικανότητα της χώρας να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά, ακριβώς επειδή έχουν πλήξει καίρια την προϋπόθεση αποκατάστασης της εμπιστοσύνης.

Βέβαια το πρόβλημα εξακολουθεί και παραμένει, ποιούς να εμπιστευθούμε από τις υπάρχουσες λύσεις;

Κανέναν είναι η απάντηση, όλοι έχουν καταχραστεί την εμπιστοσύνη που τους δείξαμε.”


Νικόλαος Καρατσόρης|| Monetary Reform

University of Westminster

Ειδικότητα: International Business


Welcome to Monetary Reform - Nikolaos Karatsoris