Τι να πούμε κι εμείς ρε ΣύΝΤΡοΦε Yanis;

“"Τρομοκρατημένος και εμβρόντητος" Βαρουφάκης. Εμείς να δείτε... Θα προτείνω το ταχύτερο να μπει στο βιβλίο Γκίνες ο κ. Βαρουφάκης ως παγκόσμιος πρωταθλητής επιπολαιότητας.



Στους New York Times (NYT) δήλωσε:"Τρομοκρατημένος και εμβρόντητος" για την ελληνική οικονομία. (Is he worried about the Greek economy today? “Terrified,” he said. “Terrified and aghast.”).

Δεν χρειάζεται μεγάλη φιλοσοφία για το τι σημαίνει αυτό για μια χώρα που δεν έχει χρήματα και ζητά 30 δις από τους δανειστές της για να μην χρεοκοπήσει.

Τους λέει ουσιαστικά, σε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου:

"θα είστε ηλίθιοι αν βάλετε τα χρήματά σας στην Ελλάδα έχω την χειρότερη άποψη για τις προοπτικές της οικονμίας της", λίγο πριν πάρουν απόφαση να μας δανειοδοτήσουν!

Γιατί το κάνει;

Εγώ πιστεύω ότι απλώς δεν ελέγχει τι λέει.

Αναζητά την επόμενη εξυπνάδα που θα εντυπωσιάσει τον συνομιλητή του (η οποία να είναι μάλιστα διαφορετική από την προηγούμενη) και όταν του έρθει ευχαριστιέται τόσο πολύ ώστε δεν την ελέγχει καθόλου πριν την αμολήσει.

Σε κάθε περίπτωση εχέφρων άνθρωπος, ως υπεύθυνος υπουργός Οικονομικών μιας χώρας, δεν νοείται να δηλώνει δημόσια τρομοκρατημένος για την οικονομία της (η οικονομία βέβαια έχει κάθε λόγο να είναι τρομοκρατημένη που τον έχει υπουργό), ακόμα κι αν το πιστεύει.

Πόσο μάλλον που παρά τα τεράστια προβλήματά της η δυστυχής ελληνική οικονομία αν την αφήσεις λίγο ήσυχη (και το κράτος αντί να φορολογεί αρχίσει να μαζεύει κάπως τις δαπάνες του), έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει και μάλιστα και γρήγορα και δυναμικά (αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Βέβαια ανεύθυνος για όλα αυτά δεν είναι ούτε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ως πιστός υπηρέτης των δημοσκοπήσεων, αποφάσισε να επαναφέρει τον κ. Βαρουφάκη (λόγω κακής δημοσκοπικά αντίδρασης στην απομάκρυνσή του).

Ο τελευταίος είχε μαζέψει φαίνεται απόθεμα και επανήλθε με ρυθμό μιας επιπολαιότητας την ημέρα.

Προχθές ήταν η ιστορία με τον ΦΠΑ, όπου ανακοίνωσε δύο βασικούς συντελεστές ανά προϊόν όταν ρητώς αυτό προσκρούει στην σχετική οδηγία -προβλέπει έναν βασικό συντελεστή και εως δύο μειωμένους αλλά μόνο για κάποιες κατηγορίες προϊόντων- και στη νομολογία.

Χθες υπερέβαλε εαυτόν στους NYT.

Εμείς τι φταίμε;”