Αξίζουμε λύσεων;

“Δοθηκε στην δημοσιότητα ο ισολογισμός της ΤτΕ για τον Ιανουάριο του 2015. [1]
Σύμφωνα λοιπόν με τον ισολογισμό και σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2014 [2] η Ελλάδα φαίνεται να έχει εισάγει 6,689 δις τραπεζογραμματίων ευρώ σε δύο μήνες [Λογαριασμός 9.3 στο παθητικό], ποσό πραγματικά εντυπωσιακό!
Νικόλαος Καρατσόρης|| Monetary Reform

University of Westminster

Ειδικότητα: International BusinessΤην ίδια περίοδο το νόμισμα σε κυκλοφορία αυξήθηκε κατά 269 εκατομμύρια ευρώ [3] ενώ από την συγκεντρωτική λογιστική λογιστική κατάσταση των πιστωτικών ιδρυμάτων [4] τα μετρητά στα ταμεία των τραπεζών αυξήθηκαν κατά 182 εκ ευρώ.

Άρα η συνολική εκροή από τα ΑΤΜ και τα ταμεία των τραπεζών έφτασε τα 6,776 δις [+6,689+0,269-0,182]

Χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τί έχει συμβεί με την Γενική Κυβέρνηση το επίπεδο των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών [5] μειώθηκε κατά 16,2 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 10,6 δις προέρχονται από τα νοικοκυριά όπως έγραφα εχθές.

Εάν θεωρήσω ότι τα 6,8 δις μετρητά τα σήκωσαν τα νοικοκυριά τότε 10,6-6,8=3,8 δις των νοικοκυριών έφυγαν στο εξωτερικό μαζί με 16,2-10,6=5,6 δις επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση τα μεγέθη αυτά είναι εντυπωσιακά και η αγελαία συμπεριφορά ένα πράγμα αποδεικνύει:

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση στα επόμενα χίλια χρόνια με αυτούς τους πολίτες και αυτές τις επιχειρήσεις να βγει η Ελλάδα από την κρίση.
Δεν αξίζει να ασχολούνται ειδικοί και μη, πολιτικοί τραπεζίτες, τεχνοκράτες και πολίτες, με το πώς θα βγει η χώρα από την κρίση.
Εάν φύγουμε, εάν αποβληθούμε, από την χώρα και τα 10 εκ που ζούμε εδώ και επιστρέψουμε με διαβατήρια στα σημεία ελέγχου ίσως να υπάρχει ελπίδα.

Ακόμη και τα μικρά περιθώρια λύσεων που υπάρχουν, γιατί υπάρχουν, για χρηματοδότηση ίσως να είναι σοφό να μην τα επιδιώξουμε καν.

Δεν αξίζουμε λύσεων.

Τέλος.”


Νικόλαος Καρατσόρης|| Monetary Reform

University of Westminster

Ειδικότητα: International Business[1] http://www.bankofgreece.gr/BogEkdos…/financialstat201501.pdf
[2] http://www.bankofgreece.gr/BogEkdos…/financialstat201411.pdf
[3] http://www.bankofgreece.gr/…/Statist…/monetary/monetary.aspx
[4] http://www.bankofgreece.gr/…/el/Statistics/monetary/nxi.aspx
[5] http://www.bankofgreece.gr/…/Statist…/monetary/deposits.aspxΝικόλαος Καρατσόρης|| Monetary Reform

University of Westminster

Ειδικότητα: International Business


Κοιτάξετε στις τσέπες σας, στα μπαούλα σας και όπου αλλού έχετε "χαρτονομίσματα" το γράμμα που έχει μπροστά από τον σειριακό αριθμό του "χαρτονομίσματος."
Εάν έχει οποιοδήποτε άλλο γράμμα εκτός από το Υ που συμβολίζει την Ελλάδα, τότε να πηγαίνετε στον καθρέφτη τρεις φορές την ημέρα και να επαναλαμβάνετε 100 φορές:
"Είμαι επικίνδυνος ως πολίτης, οδηγώ την χώρα μου σε χρεοκοπία."