Ντράγκι: Αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων με πρόγραμμα προσαρμογής

Αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων: Ο κ. Ντράγκι είπε ότι θα υπάρξουν προυποθέσεις και ρυθμίσεις για χώρες με χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση που συμμετέχουν σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. Με λίγα λόγια, θα υπάρξουν αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων όσο εφαρμόζεται πρόγραμμα προσαρμογής.


Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,05%, 0,30% και ‑0,20% αντιστοίχως.
Περαιτέρω μέτρα νομισματικής πολιτικής, θα ανακοινωθούν από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, σήμερα στην συνέντευξη Τύπου στις 3.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.”


Νικόλαος Καρατσόρης|| Monetary Reform

University of Westminster

Ειδικότητα: International BusinessΛίγο πριν το OMT της ECB .... Πόσες φορές πρέπει να γράψουμε ότι τα αποθεματικά των Κεντρικών Τραπεζών δεν είναι χαρτί και κέρμα, δηλαδή νόμισμα σε κυκλοφορία; Πόσες φορές πρέπει να γράψουμε ότι όταν οι Κεντρικές Τράπεζες φουσκώνουν τους ισολογισμούς τους δεν σημαίνει ότι υπάρχει υποχρεωτικά και τύπωμα; Πόσες ντεε ......”


Νικόλαος Καρατσόρης|| Monetary Reform

University of Westminster

Ειδικότητα: International BusinessOn demand MP4 video stream for mobile use