Ενα εν μέρει πολιτικό και εν μέρει επιστημονικό σχόλιο*

“Πραγματικά δεν καταλαβαίνω όλους αυτούς οι οποίοι προσπαθούν με τον έναν τρόπο ή με τον άλλον να εξευμενίσουν, να "εκπολιτίσουν" ή να γειώσουν τον Σύριζα, ή να τον ενθαρρύνουν να συναινέσει, να φερθεί "υπεύθυνα" (πάντα βέβαια με την αντίληψη του καθενός) - αυτούς που φαντάζονται ότι ο Σύριζα μπορεί να κάνει πίσω στην ψηφοφορία του ΠτΔ ή ...
... που σκέφτονται σενάρια συνεννόησης και εθνικής ομοψυχίας, που πιστεύουν ότι μπορεί ποτέ σε κάποιο παράλληλο σύμπαν ο Σύριζα να δεχθεί να υπερψηφίσει τον Δήμα για να μην εκλεγεί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, και φυσικά όλους αυτούς που προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα και διακηρύσσουν ότι ο ρόλος του κέντρου και της κεντροαριστεράς θα είναι να συγκυβερνήσουν με τον Σύριζα για να περιοριστεί η ζημιά.
Όποια και να είναι η άποψη του καθενός για τον κ. Τσίπρα, και για την ποιότητα ή τη βιωσιμότητα των θέσεων του Σύριζα, και για τον αντίκτυπο που είχε η στάση του ως αντιπολίτευση στην πορεία της χώρας όλα αυτά τα χρόνια, πρέπει να αναγνωριστεί ότι η στάση του είναι σταθερή - η στάση, η ιδεολογία, η ρητορική, η αισθητική, ο λόγος, τα πρόσωπα, το track record του κ. Τσίπρα και του Σύριζα δεν είναι άγνωστοι παράγοντες - είναι εδώ και τα βλέπουμε εδώ και χρόνια και δεν πιστεύω ότι αφήνουν περιθώρια για τέτοια σενάρια και τέτοιες σκέψεις, ούτε περιθώρια για μη ξεκάθαρη στάση απέναντι τους (συμφωνώ και τους ψηφίζω / μπορώ να συνεργαστώ μαζί τους, ή διαφωνώ και δεν τους ψηφίζω / δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί τους) εκτός εάν αυτές οι σκέψεις γίνονται και δημοσιεύονται με συγκεκριμένη 'ατζέντα', ως προσωπική επένδυση για την περίπτωση που έρθει ο Σύριζα στην εξουσία.
Όσοι λοιπόν πιστεύουν ότι η νίκη του Σύριζα είναι προκαθορισμένη ή αναπότρεπτη προφανώς δεν είναι οι πλέον κατάλληλοι να ηγούνται πρωτοβουλιών, κινήσεων ή κομμάτων τα οποία ανταγωνίζονται τον Σύριζα για την στήριξη και ψήφο των πολιτών.”

Roman Gerodimos || *σε καμία περίπτωση κομματικό το σχόλιο

Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο