Οργή Κάμερον

“Εξοργισμένος με την Κομισιόν εμφανίστηκε ο Βρετανός Πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής.



Αιτία, το αιφνιδιαστικό αίτημα της Κομισιόν από τη Βρετανία και εννεά ακόμη κράτη μέλη να πληρώσουν επιπλέον ποσά για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μέσα σε τρεις εβδομάδες.

«Όταν ακούς κάποιους από την Κομισιόν να λένε ότι φυσικά είναι μία τεχνική προσαρμογή αυτός ο λογαριασμός, που όλοι πρέπει να πληρώσουν. Όχι δεν πρέπει. Είμαστε μέλη αυτού του οργανισμού και έχουμε επενδύσει σε αυτόν και έχουμε ηγετικό ρόλο και δεν μπαίνεις σε μία ένωση που ξαφνικά σου κουνάει έναν λογαριασμό 2 δισ. ευρώ που πρέπει να πληρώσεις σε τρεις εβδομάδες. Είναι απαράδεκτος τρόπος συμπεριφοράς. Και αυτός ο οργανισμός πρέπει να καταλάβει ότι εάν συμπεριφέρεται έτσι, δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται όταν τα μέλη λένε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει να αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά.




Η Ελλάδα επίσης καλείται να πληρώσει επιπλέον 89 εκατ. ευρώ και η Κύπρος άλλα 42.

Ο Κάμερον τόνισε, όπως αναφέρει το euronews, ότι μαζί με τις χώρες που ζημιώνονται θα δημιουργήσουν μέτωπο εναντίον αυτής της προσαρμογής.

Μεγάλοι κερδισμένοι η Γαλλία και Γερμανία που, σύμφωνα με τους νέους υπολογισμους΄, εξοικονομούν 1 δισ. ευρώ η πρώτη και 779 εκατ. ευρώ η δεύτερη ...”


Δημοφιλείς αναρτήσεις