Δεν υπάρχει!!! Δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού

“Από την αναθεώρηση του ΑΕΠ με βάση το νέο ευρωπαϊκό στατιστικό υπόδειγμα τα ΜΜΕ απασχολούνται με τα δις που έχασαν τα "παλιά και νέα τζάκια". Ως συνήθως τους διαφεύγει η ουσία, αφού το συγκλονιστικότερο στοιχείο από τις στατιστικές αυτές είναι η τεράστια και απίστευτη πτώση της επενδυτικής δαπάνης. Οι επενδύσεις στην Ελλάδα -ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου- έπεσαν από το 2008 ως το 2013 κατά 65% (από τα 57 στα 20 δις).




Το αντίστοιχο ποσό για την καταναλωτική δαπάνη ήταν 22% με περίπου ομοιόμορφη μείωση της κατανάλωσης νοικοκυριών και κράτους.
Άποτέλεσμα η χώρα από τις λάθος επενδύσεις (στον εσωστρεφή μη παραγωγικό τομέα που ζούσε από τα δανεικά) της περιόδου της ευωχίας, πέρασε στη μαζική αποεπένδυση που διέλυσε με τρόπο δομικό την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
Τα δανεικά που πήραμε από την Ευρώπη (όσα δεν πήγαν σε χρεωλύσια) πήγαν όλα σε καταναλωτικές δαπάνες του δημοσίου (υπολογίζω περίπου 20 δις).
Ακόμα και τα επενδυτικά λεφτά του ΕΣΠΑ έχουν γίνει με την ανοχή της τρόικας και των διαφόρων Μπαροζο-Γιούνκερ, πεδίο νέων μαζικών προσλήψεων στο δημόσιο.
Μόνο το 2014 αυξήθηκαν οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ (οι περισσότεροι με λεφτά του ΕΣΠΑ) στον χώρο του δημοσίου κατά 41 χιλιάδες, φτάνοντας αθροιστικά τις 106 χιλιάδες.
Πρόκειται για εγκληματική πολιτική.
Η χώρα έχει τις χαμηλότερες επενδύσεις (ως ποσοστό του ΑΕΠ) στον κόσμο, έχει περάσει μια εξαετία μαζικής αποεπένδυσης, έχει 1,3 εκ. ανέργους και από τα λίγα επενδυτικά λεφτά που έχουμε κάνουμε δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο.
Αυτά δυστυχώς δεν θα τα διαβάσετε στα περισπούδαστα ΜΜΕ.
Ασχολούνται με αλλότρια.
Ούτε θα τα ακούσετε στο δημόσιο διάλογο μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Αυτά ασχολούνται με το ποιός έχει βρει το πιο παραγωγικό χρηματόδεντρο για να πολλαπλασιάσουν τα ψέμματα που λένε στον ελληνικό λαό ...”