Συγκεκριμένες προτάσεις υπάρχουν; Έχετε;

“Πολλές φορές ακούω να μου γράφετε:
"Δικιο έχετε στην κριτική αλλά τι συγκεκριμένο και διαφορετικό προτείνετε"
Ωρά να απαντήσω ολοκληρωμένα.
Στις 1-2 Νοεμβρίου η Δράση κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα με την ανοικτή σε όλα τα μέλη και φίλους μας Συνδιάσκεψη θέσεων, όπου θα συζητήσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η χώρα.




Θα σας παρουσιάσω σταδιακά στις επόμενες μέρες τις περισσότερες από αυτές τις προτάσεις, με τη δική μου επεξήγηση και είμαι ανοικτός για συζήτηση πάνω σ' αυτές.

Ξεκινώ από την πρόταση μας για την προσέλκυση επενδύσεων, που είναι:


"ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ"

Γιατί.

Κανείς άλλος δεν το λέει αλλά η πραγματικόητα είναι ότι η Ελλάδα το 2013 ήταν η χώρα με τις λιγότερες επενδύσεις όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καταστροφική πραγματικότητα όταν έχουμε 1,3 εκ. ανέργους.

Οι απίστευτα χαμηλές επενδύσεις, που κυβέρνηση και ΔΝΤ προέβλεπαν ότι θα αυξάνονταν 5% το 2014 πέφτουν ως τώρα κατά 4%.

Είναι συνεπώς απολύτως επείγον να δοθούν πολύ ισχυρά κίνητρα για άμεσες επενδύσεις (δεν αφορά την εξαγορά υφισταμένων επιχειρήσεων, ούτε και την αγορά ακινήτων), όχι με τη μορφή επιδοτήσεων -που έχουν αργές διαδικασίες, εμπεριέχουν σοβαρούς κινδύνους ρουσφετολογίας και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθούν ορθολογικά- αλλά με τη μορφή ισχυρότατων φορολογικών απαλλαγών.

Η πρόταση αυτή έχει μηδενικό άμεσο δημοσιονομικό κόστος (τα πρώτα κέρδη που δεν θα φορολογηθούν θα αφορούν το 2017-18) ενώ τα έμμεσα οφέλη από την αλλαγή του κλίματος θα τα δει κανείς από την πρώτη μέρα.

Από πλευράς κοινωνικής αδικίας είναι δίκαιο μέτρο αφού οι πρώτοι άμεσα επηρεαζόμενοι θα είναι οι άνεργοι, που είναι οι περισσότερο αδικημένοι σήμερα.

Όσο για την ΕΕ δεν μπορεί να πεί τίποτε αφού ο φορολογικός ανταγωνισμός (που μπορεί να ενοχλεί άλλες χώρες της ΕΕ), παραμένει στη δική μας δικαιοδοσία (βλ. Βουλγαρία και Ιρλανδία).

Πρόταση απλή λοιπόν καινοτόμα και ριζοσπαστική και προπαντός άμεσα εφαρμόσιμη...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις