Η αλήθεια στην εποχή του μαύρου κύκνου

“«Παρά την ασφυκτική δημοσιονομική συγκυρία, η πολιτεία ... θα κάνει κάθε δυνατό για να ικανοποιήσει και το μισθολογικό πρόβλημα των Σωμάτων Ασφαλείας» είπε ο κ. Σαμαράς σήμερα. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και οπότε υπαρχει μισθολογική διεκδίκηση κάποιοι (όπως οι εφοριακοί κατά παράδοση και πριν μερικές μέρες οταν ανακαλύφθηκαν αναδρομικά) προηγούνται. Εκλογές έρχονται όμως και τα ώτα των πλέον πολυπληθών πρεπει κι αυτά να εξευμενιστούν.




Γνωρίζω καλά ότι πολλοί στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με ελάχιστα χρήματα αγωνιζόμενοι να τα βγάλουν πέρα κάνοντας πολλές φορές και δεύτερη δουλειά. Είναι πολύ επώδυνο να τους πει κανείς ότι αποτελούν "λάθος προτεραιότητα". Κανένας άνθρωπος που αγωνίζεται δίπλα μας, στη σημερινή αφάνταστα δύσκολη εποχή δεν είναι "λάθος προτεραιότητα".
Όμως η πραγματικότητα είναι σήμερα, στην εποχή του "μαύρου κύκνου", αμείλικτη (θυμίζω ότι "μαύρο κύκνο" αποκαλούμε ένα αναπάντεχο και καταστροφικό συνήθως γεγονός, που μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε τις κανονικότητές μας).
Στη σημερινή πραγματικότητα λοιπόν η ιεράρχηση δεν μπορεί να ειναι αυτή που είχαν τα κόμματα συνηθίσει.
Σήμερα οι άνεργοι προηγούνται των εργαζομένων, αυτοί που φέρνουν στη χώρα χρήματα παράγοντας και εξάγοντας αγαθά κι υπηρεσίες προηγούνται όσων υπηρετούν το εσωστρεφείς τμήμα της οικονομίας. Οι επενδύσεις προηγούνται της κατανάλωσης. Η έξοδος από το σημερινό αδιέξοδο προηγείται πάσης άλλης προτεραιότητας.
Οι πολιτικές ηγεσίες αντί για απατηλές υποσχεσεις οφείλουν επιτέλους να πουν αυτή την απλή αλήθεια στον ελληνικό λαό και να χαράξουν και να εφαρμόσουν αντίστοιχη πολιτική.
Όσο δεν το κάνουν απλώς οι υποσχέσεις θα μένουν πάντα οι ίδιες, απατηλές και αυτοαναιρούμενες και θα αλλάζουν απλώς οι πρωταγωνιστές που θα τις δίνουν και πανυγηρικά θα τις διαψεύδουν.
Όσο η αλήθεια απουσιάζει ο "μαύρος κύκνος" θα συνεχίζει να κανοναρχεί τη ζωή μάς....”