Απο την ΠΟΛΑΝ στην ΕΠΕΝ

“Τον Ιανουάριο του 1984 ο φυλακισμένος χουντικός Γεώργιος Παπαδόπουλος ιδρύει την ΕΠΕΝ (Εθνική Πολιτική Ενωση).

Πρόεδρός της είναι ο ίδιος, μέχρι τον Απρίλιο του '84, οπότε παραιτείται και αναλαμβάνει αντ αυτού ο (σήμερα προσωρινά κρατούμενος Χρυσαυγίτης) Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ταυτόχρονα, το '84, ιδρύεται και η νεολαία ΕΠΕΝ και ο χουντάρας (Παπαδόπουλος) διορίζει αρχηγό της τον Μιχαλολιάκο.




Όταν ο Μιχαλολιάκος παραιτήθηκε, αρχηγός της νεολαίας ΕΠΕΝ ανέλαβε ο Μάκης Βορίδης.
Ιδεολογία της ΕΠΕΝ ήταν ο εθνικισμός και η υπεράσπιση της χούντας.
Η ΕΠΕΝ υπήρξε προπομπός του "Ελληνικού Μετώπου", το οποίο έδρασε (λειτούργησε πρέπει να πω?) από το 1994 έως και το 2005, οπότε και ανέστειλε τη δράση (λειτουργία του) ένεκα το ΛΑΟΣ.
Πρόεδρος του "Ελληνικού Μετώπου" και πάλι ο Μάκης Βορίδης.
Το "Ελληνικό Μέτωπο" οργάνωσε ωραίες καταστάσεις όπως την "ευρωπαϊκή εθνικιστική συνδιάσκεψη" με συμμετοχή του κόμματος λεπέν και άλλων εθνικιστών της ευρώπης.
Οι θέσεις του ήταν περίπου διασταύρωση θέσεων Ελένης Λουκά με Νικο Μιχαλολιάκο.
Σερφάροντας στο διαδίκτυο βρήκα μία ωραία και ενδεικτική της ιδεολογικής κατάστασης του εγκεφάλου του Μάκη Βορίδη ομιλία του, όχι πάρα πολύ αρχαία, προ τριακονταετίας ας πούμε, αλλά μόλις του Μαρτίου 2004.

Έλεγε τότε ο Βορίδης:
"Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είναι η μόνη πατριωτική επιλογή στις 7 Μαρτίου. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εκφράζουν τον διεθνισμό και υπηρετούν συνειδητά ανθελληνικές επιλογές. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπόσχονται ότι θα νομιμοποιήσουν τους λαθρομετανάστες, ότι αποδέχονται το σχέδιο Ανάν που ξεπουλάει την Κύπρο, θέλουν να βάλουν την Τουρκία στην Ευρώπη, ζητούν να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους 6 μήνες. Ποια η διαφορά τους; Καμία.

Μόνο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αγωνίζεται για να απελαθούν οι παράνομοι μετανάστες, μόνο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ βγήκε στο δρόμο ενάντια στο σχέδιο Ανάν, μόνο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έθεσε στους Ευρωπαίους εθνικιστές (EURONAT) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στον Ζαν Μαρί Λεπέν πρόταση να μην γίνει δεκτή η Τουρκία στην Ευρώπη, μόνο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία και τον εθνικό πολιτισμό. (..)

Εγώ ως Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και έχοντας την ευθύνη αναπτύξεως του εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα το τονίζω για άλλη μία φορά: οι Έλληνες πατριώτες δεν θα γίνουν το δεκανίκι του πολιτικού κατεστημένου. Δεν θα στηρίξουμε Νέα Δημοκρατία, δεν θα ψηφίσουμε Μητσοτάκη, θα αγωνισθούμε για να ανατρέψουμε το δοσιλογικό πολιτικό κατεστημένο. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αγωνίζεται για το Έθνος και την Ελευθερία. Είμαστε το κόμμα των Ελλήνων πατριωτών. Είμαστε η πατριωτική επιλογή την Κυριακή 7 Μαρτίου. Σε αυτό τον ωραίο αγώνα να μην λείψει κανείς Έλληνας".
Ο υπεύθυνος αναπτύξεως του εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα, είχε μία εντυπωσιακή εξέλιξη στη συνέχεια.
Χωρίς ποτέ να αποποιηθεί το παρελθόν του, έθαψε τα *τσεκούρια* του πολέμου, πέρασε στο ΛΑΟΣ και από εκεί πήρε μεταγραφή για τη ΝΔ της οποίας κατά σειρά υπήρξε βουλευτής, μεγαλοϋπουργός και τώρα προσωπική επιλογή του Σαμαρά για αντικαταστάτης του στη βουλή κατά την απουσία του.
Όταν του θυμίζουν τις χουντοφασίστικες απόψεις του, αναρωτιέται "ποιόν ενδιαφέρει ότι πριν 30 χρόνια ήμουν στην ΕΠΕΝ"?
Θα έλεγα τον εισαγγελέα, που άσκησε διώξεις στη ΧΑ με βάση το καταστατικό της του '87, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Το θέμα μας είναι το εξής:
ο Βορίδης αυτός είναι. Δικαίωμά του.
Οι *προοδευτικοί* συγκυβερνιτιστές που εκπροσωπούνται από τον εθνικιστή υμνητή της χούντας στη βουλή (έτσι θέλησε ο Σαμαράς, αυτός να τον αντικαταστήσει κατά την απουσία του) και τον καταπίνουν αμάσητο, όμως, έχουν καταλάβει ότι η ανοχή τους, πλεον, συνιστά εκπλήρωση της "μια χούντα θα μας σώσει" αυτοαναφλεγόμενης προφητείας?
Αυτό το βαρέλι με τους κακούς εθνικιστές που καταλήγουν φυλακή και τους αθώους εθνικιστές που κάνουν τις αλλαγές του πρωθυπουργού στις απουσίες του, έχει κάπου κάποιο πάτο?...”