Ασφαλιστικό και εργασιακά για μετά τον Μάρτιο

“Η γερμανική πλευρά αναφέρει ότι «η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να καταγγείλει μονομερώς τη δανειακή σύμβαση τον Ιανουάριο».

Δηλαδή να αρνηθεί την αυξημένη παρακολούθηση και να δηλώσει ότι έχει σχέδιο να τα βγάλει πέρα μόνη της.

Με άλλα λόγια να έχει καθαρή έξοδο.

Και σε αυτό το σημείο γίνεται συζήτηση για το τι θα επακολουθήσει.





Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του ESM προβλέπει ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να αντλεί συνεχώς κεφάλαια από τις αγορές και πως γύρω στον Ιούνιο του 2015 θα αναγκαστεί να ζητήσει εκ νέου δανειακή βοήθεια από την Ε.Ε.
Σε αυτό το σημείο φέρονται να παρεμβαίνουν εκπρόσωποι τόσο του ΔΝΤ όσο και της ΕΚΤ, της Γερμανίας και της Ολλανδίας ότι αυτό το σενάριο θα είναι ό,τι χειρότερο για την ευρωζώνη, οπότε καλό θα ήταν η ελληνική πλευρά να πειστεί με τη λογική του μαστιγίου και του καρότου να αποδεχτεί την επιτακτικά πρoτεινόμενη λύση.
Αυτή της προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης.
Θα ολοκληρωθεί ή όχι η αξιολόγηση;
Μετά την εξέταση των πιο πάνω σεναρίων, τέθηκε και η ιδέα να μην ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση πριν από τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου ώστε να αποφευχθούν νέα μέτρα στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό και να αυξηθούν οι πιθανότητες της κυβέρνησης Σαμαρά να εκλέξει νέο πρόεδρο.
Αυτή η ιδέα εγκαταλείφθηκε μερικές μέρες αργότερα, με την άφιξη του νέου προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα.
Εδώ ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο επιθυμεί την ολοκλήρωση μέχρι το Δεκέμβρη, αλλά κι ότι θέλει και τη μεταφορά των όποιων αποφάσεων για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά για μετά τον Μάρτιο....”

Δημοφιλείς αναρτήσεις