Ο αστυφύλαξ, ο χωροφύλαξ και η δικαίωση

“Καθώς πλησιάζει η στιγμή για τη λήξη της σύμβασης με την ΕΕ, με το πρόγραμμά από πλευράς επενδύσεων κι εξαγωγών εκτροχιασμένο και το χρέος προφανώς μη βιώσιμο με την ασκούμενη και προβλεπτή πολιτική, η κυβέρνηση για λόγους κομματικής επιβίωσης αντί να κάνει διαπραγμάτευση για το χρέος, "πουλάει" την υπόθεση υπόκατάστασης του ΔΝΤ από τις αγορές.

Πρόκειται για θεμελιώδες λάθος.

Και τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν καθαρά επ´ αυτού.




Δεν μπορούν να είναι και με τον αστυφύλαξ (να φύγει το ΔΝΤ) και με τον χωροφύλαξ (είναι όμως επικίνδυνο και υπονομεύει τη διαπραγμάτευση του χρέους).
Οι πολίτες για πολύ καιρό ταϊζονται ασάφεια, παραπλάνηση και παραλογισμό.
Και το θέμα ειναι καθοριστικό για την πορεία της χώρας.
Γιατί τίποτε δεν θα αλλάξει μόνιμα προς το καλύτερο όσο θρέφεται το τερατώδες ψέμα ότι τα δεινά της χώρας ειναι εισαγόμενα, ενώ οφείλονται σε συντριπτικό βαθμό στον τροπο που η ελληνική "ελίτ" (τα εισαγωγικά απολύτως αναγκαία), διαχειρίστηκε τα πράγματα στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες και στην στήριξη αυτής της διαχείρισης δια της ψήφου, (από άγνοια ή υπολογισμό) από την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Εμείς είμαστε καθαροί.
Αν υπάρξει ένα σοβαρό και ειλικρινές πρόγραμμά μεταρρυθμίσεων που να ξεκινά από την εκθεμελίωση του πελατειακού κράτους, η παρουσία του ΔΝΤ για τα δυο επόμενα χρόνια δεν επηρεάζει την ουσία της πολιτικής (όπως συνέβη στην Ιρλανδία που έκανε το δικό της πρόγραμμά και δανείζεται τωρα με κάτω από 2%) και τα 12 χαμηλοτοκα δις είναι απολύτως καλοδεχούμενα.
Καλό θα ηταν όλοι να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να πάψουν να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ...
ΥΓ: Δυστυχώς αυτό που έγραψα παραπάνω δικαιώθηκε αυθημερόν με τις εξελίξεις στα επιτόκια και το ΧΑ. Στη χώρα που πουλάνε θηλειές για γραβάτες (θυμηθείτε το άρθρο μου στο capital πριν λίγο καιρό), δεν ξέρεις ποτε σε ποιου το λαιμό θα καταλήξει η θηλειά...”