Συναγωνίζονται ποιος θα σκίσει πρώτος τα μνημόνια ...

“Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει περίπτωση ν’ αλλάξει το παραμικρό, για τα επόμενα χίλια χρόνια, παρά μόνον εάν και όταν οι «μη βολεμένοι» ξεπεράσουν αριθμητικά τους βολεμένους του συστήματος (= αυτούς που ταΐζει αδιάλειπτα το καθεστώς).

Με άλλα λόγια, μόνον όταν οι «οικείοι» του καθεστώτος (δηλαδή, συντεχνίτες, δικαστάδες, συνταξιούχοι σε μεγάλο ποσοστό, αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, κομματόσκυλα, μιλιούνια αργόμισθοι εγκάθετοι, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, κ.ο.κ.) ...




... γίνουν λιγότεροι από όλους τους υπόλοιπους θα επέλθει ουσιαστική ανατροπή, θ’ αρχίσει ραγδαία εξυγίανση των σάπιων καταστάσεων και συνακόλουθη ανάκαμψη της χώρας, ανεξάρτητα του ποιος θα κυβερνάει τότε (δηλαδή, καμία σημασία δεν θα έχει τότε, το αν κυβερνάει δεξιό ή αριστερό κόμμα, γιατί η μπόχα των σημερινών συστημικών κομμάτων θα έχει εξανεμιστεί και ο κόσμος θα έχει αφυπνιστεί). Βέβαια, είναι πλέον αντιληπτό, ότι σήμερα, μετά από 40 περίπου χρόνια, οι «μη βολεμένοι» έχουν πλησιάσει αριθμητικά πολύ τους βολεμένους, γι’ αυτό και οι ισορροπίες είναι πλέον εύθραυστες και ίσως στο άμεσο μέλλον γίνουν πλέον οριακές και κινδυνέψει σοβαρά το σύστημα.
ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν' ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.
Δυστυχώς σήμερα, στο «δημοκρατικό» κωλοχανιστάν της Ευρώπης τα πρόβατα δεν λένε να σταματήσουν να βελάζουν, επειδή νομίζουν, ότι ζουν σ’ ευνομούμενο κράτος (και χαμπάρι δεν παίρνουν για τους λύκους που ουρλιάζουν ολόγυρά τους). Αρκεί βέβαια, να πέφτει η σύνταξη ή ο μισθούλης τους από το κράτος (φαΐ, κακά και νάνι). Κι’ έχεις σωρεία αγαθών, άβγαλτων και αποχαυνωμένων από τα ΜΜΕ (ηλίθιων, εννοώ) που κάθε τρεις και λίγο επικαλούνται συνταγματικότητες νόμων και τις συναφείς παπαριές, λες και τ’ ανώτατα δικαστήρια, μ’ επικεφαλής το ΣτΕ, δεν αποτελούν χειραγωγούμενο και αναπόσπαστο τμήμα του κυβερνώντος συστήματος, και απλά εκτελούν τις εντολές που παίρνουν (μια στα τόσο βέβαια, … το παίζουν και «πάροχοι δικαιοσύνης», όντας απονέμοντας δικαιοσύνη, αλλά αυτό είναι η εξαίρεση και γίνεται για ξεκάρφωμα, για ίδια συμφέροντα ή για να καλύπτουν τα νώτα τους). Εδώ έφαγαν οι αλήτες τις περιουσίες του κόσμου με τα κρατικά (και όχι μόνον) ομόλογα, ανεπανάληπτο έγκλημα διεθνούς εμβέλειας, και το ΣτΕ αποφάνθηκε για το «νομότυπον» του θέματος (αποκαρδιωτικές και εμετικές καταστάσεις, αλλά, … σε ποιούς είπαμε επαναφέρονται οι μισθοί στα προ κρίσης επίπεδα, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ ?!!!). Τέλος πάντων (να μην ξεφύγω από την ουσία), συνεχίζω με το θέμα μας.
Θυμήθηκα λοιπόν προχθές, με τι άγαρμπο αλλά αποτελεσματικό τρόπο, τ’ αρχιλαμόγια της κρατικής (επί της ουσίας) ΔΕΗ, πριν λίγα χρόνια, πέρασαν δραματικές αυξήσεις στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και δεν άνοιξε ρουθούνι. Εννοώ την τότε δημιουργία της θυγατρικής της ΔΕΗ, της ΔΕΔΔΗΕ (διαχειριστής ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, … και γαμώ τις επωνυμίες), μέσω της οποίας, μας ρημάζουν στους λογαριασμούς του ρεύματος. Βέβαια, ποιος καταδέχεται να προσέξει στην ανάλυση του διμηνιαίου λογαριασμού της ΔΕΗ την ενότητα επιβαρύνσεων, με τίτλο «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» (ελληνικό σύστημα μεταφοράς Η/Ε, ελληνικό σύστημα διανομής Η/Ε, ειδικό τέλος εκπομπής αερίων ρύπων, κλπ.)? Ποιος έχει αντιληφτεί, με ποιο έντεχνο τρόπο μας καπέλωσαν μ’ ένα επιπλέον σοβαρότατο χαράτσι, σε αυτά που ήδη πληρώναμε στη ΔΕΗ μέχρι τότε, απλά και μόνο, για να γλεντοκοπάνε όλοι αυτοί οι αλητήριοι (επί της ουσίας, κράτος εν κράτει). Ως μηχανικός μάλιστα της σχετικής ειδικότητας, έχω πλήρη επίγνωση των λεγομένων μου και του τί παιχνίδια παίχτηκαν τότε με τη ΔΕΗ, για να καπελώσουν «αναίμακτα» το πόπολο με το κουστούμι που αφορά, υποτίθεται, στην κάλυψη δαπανών της ΔΕΔΔΗΕ.
Μαγκιά, … τί το πιο απλό? Ενώ χρεώνεις εκατομμύρια καταναλωτές με ουδόλως ευκαταφρόνητο τιμολόγιο (ο τιμοκατάλογος της ΔΕΗ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ξετσιπωσιάς, κάθε τρεις και λίγο αναπροσαρμόζεται), «επινοείς» ένα σπάσιμο εταιρείας στα δύο, στη «μαμά» και στη «θυγατρική». Στη συνέχεια, για να ταΐζεται αβέρτα και η νέα εταιρεία (τί διάολο, τόσος κόσμος απασχολείται και στη θυγατρική, κλέφτες θα γίνουν, αν δεν μασήσουν κι’ αυτοί), κοτσάρεις με «βαρύγδουπους-επιστημονικούς» τίτλους αβέρτα καινούργιες χρεώσεις στους λογαριασμούς, και σιγά μην ασχοληθεί ή διαμαρτυρηθεί κανένα πρόβατο! Ολοι αυτοί που θα πρέπει να βολευτούν στη δική μας την καμπούρα, τόχουν πιάσει το κόλπο, φυσικά, με τη σύμπραξη της εκάστοτε κυβέρνησης: κάθε φορά που χρειάζονται παραδάκι, δημιουργούν και μία ξεχωριστή εταιρεία, και μας χρεώνουν εξτρά υπηρεσίες. Σε λιγάκι, αν δεν βάλουν τελικά τους «έξυπνους μετρητές» (που είναι και πανάκριβοι), θα δημιουργήσουν τρίτη εταιρεία, για να μας φεσώνουν σε ξεχωριστή ενότητα του λογαριασμού … και τα έξοδα καταμέτρησης της κατανάλωσής μας! Όλα καλά και ωραία, καθαρές και παστρικές δουλειές.
Θα μου πείτε, … «ρε μεγάλε, τι σ’ έπιασε και μας τα λες τώρα όλα αυτά, το ξέρουμε ότι είμαστε καναπεδάτοι μαλάκες, που πάμε και πληρώνουμε τα χαράτσια και τους ΕΝΦΙΑΔΕΣ του κάθε Βενιζελο-σαμαρά, αλλά, γιατί εσύ ξύνεις πληγές τώρα»?
Ακούστε λοιπόν, και ΘΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ (ίσως κάποιοι ήδη να γνωρίζετε το καινούργιο «κομψοτέχνημα» αυτών των αλητήριων συντεχνιτών):
Όπου νάναι (δηλαδή, within short, είναι πιο εύηχο), η καλή μας η ΔΕΗ θα ρίξει νέα αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας (ετοιμαστείτε λοιπόν από τώρα για … νέες δίαιτες). Ταυτόχρονα όμως, επειδή τα δικά μας παιδιά δεν πρέπει να «μείνουν νηστικά», προ ημερών, η διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ (δηλαδή, της ΔΕΗ Νο.2), ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο ΣτΕ (άλλος «αμερόληπτος κ ανέγγιχτος» θεσμός του γελοίου κράτους), με τι αντικείμενο νομίζετε? Διεκδικούν και ζητούν οι αχρείοι, να συμπεριληφθεί στο κόστος χρήσης των δικτύων μεταφοράς και διανομής (δηλαδή, να προστεθεί στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ), το ευτελές ποσόν της τάξης των … 13,8 εκατομμυρίων ευρώ (!!!). Και αυτό, για ποιο λόγο νομίζετε?
Βρε κουτά, για να καλύψουν τη δωρεάν ηλεκτροδότηση των σπιτιών του προσωπικού τους (των 6.810 υπαλλήλων τους, με κόστος 11,33 εκατ. € παρακαλώ) και συνάμα να επιδοτήσουν το κόστος ασφάλισής τους στο ταμείο τους (άλλα 2,5 εκατ.€).
Με άλλα λόγια, οσονούπω, ΕΓΩ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ κι’ εσείς που με διαβάζετε, θα πληρώσουμε νέο χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ, αφενός για να έχουν τζάμπα ρεύμα οι υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ, αφετέρου για να τσοντάρουμε στο ασφαλιστικό τους ταμείο! Τι διάολο, άνθρωποι είμαστε, πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας και να βοηθάμε αυτούς, που αποτελούν τον … αδύναμο κρίκο της κοινωνίας! Σωστά ή λάθος?
Κι’ επειδή στο ΥΠΟΙΚ έχουν μεγάλες έγνοιες σήμερα, με το να σκεφτούν, το πως θα φορολογήσουν τις «παροχές σε είδος των εταιρειών προς το προσωπικό τους», ρωτάω την υπεύθυνη της ΓΓΔΕ (δεν θυμάμαι καλά το όνομα, γι’ αυτό δεν το αναφέρω, ενώ ο Χαρούλης είχε τη χάρη του Θεού και δεν τον ξέχασα):
σε αυτούς τους «δυστυχισμένους» υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ (= ΔΕΗ), που η ανωτέρω ρύθμιση θα έχει χρηματικό όφελος για τον καθένα από δαύτους της τάξης των 1.663 € (έκπτωση από την ετήσια δαπάνη για το ρεύμα τους), πότε θα επιβληθεί (α) ΦΟΡΟΣ αδήλωτου εισοδήματος και (β) ΦΥΛΑΚΗ για διακεκριμένη και κατά συρροή κλοπή εις βάρος όλων ημών των υπολοίπων?!
ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ μας φεσώνουν συστηματικά με αυξήσεις στο ρεύμα, για να πληρώνουμε εμείς από τις τσέπες μας τα δικά τους γαμησιάτικα! Και για να το επισημοποιήσουν αυτό, προσφεύγουν ... στον αδιάβλητο θεσμό του ΣτΕ !!!
ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΩΡΑ,
ο καρκίνος, για να ξεριζωθεί, θέλει ακραία θεραπεία,
με παυσίπονα κ τσαγάκι δεν αντιμετωπίζεται.
Τελικά ρε παιδιά, πόσο ανθέλληνας και αντικοινωνικός είμαι, που στο τέλος του μήνα … θα «ξεχάσω» πάλι να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ?! ...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις