Ο Σόϊμπλε δεν βλέπει Γερμανική κρίση

"H Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για την ανταγωνιστικότητά της", επισήμανε, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Berliner Morgenpost.




"Αν όλες οι χώρες της ευρωζώνης αναπτύσσονταν το ίδιο δυνατά όπως η Γερμανία αυτή τη στιγμή, δεν θα υπήρχαν προβλήματα. Η συζήτηση ότι η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κρίση δεν εχει καμμία βάση. Και η σύγκριση με αναδυόμενες χώρες οι οποίες αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται περισσότερο από εμάς, είναι εσφαλμένη. Αυτές οι χώρες πρέπει να αναπτύσσονται πιο δυνατά από ό,τι μια ανεπτυγμένη οικονομία", δηλώνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.
Σχολιάζοντας - σύμφωνα με τα BankingNews - τις παραινέσεις που ασκούνται το τελευταίο διάστημα στο Βερολίνο για περισσότερες επενδύσεις, σημειώνει ότι το θέμα των επενδύσεων θα αποτελέσει κεντρικό θέμα στις συζητήσεις που θα έχει τη Δευτέρα ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομίας, Sigmar Gabriel με τους Γάλλους ομολόγους τους στο Βερολίνο και εστιάζει το ενδιαφέρον του σε επενδύσεις στον τομέα ψηφιακής και ενεργειακής ένωσης και στον τομέα των υποδομών ...