Το Κέντρο των Αλλαγών!


“Μου λένε κάποιοι «μα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κυβερνήσει».
Ακόμη χειρότερα λοιπόν.
Γιατί ο κυβερνητικός έχει και μια δικαιολογία.
«Ήθελα αλλά δεν μπόρεσα».
Ο αριστερός;
Τι του απαγορεύει να είναι με την λογική σε αυτή την κρίσιμη ώρα.




Η Σκωτία συζητούσε να φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο, η τηλεόραση έπαιζε τους αποκεφαλισμούς των άρρωστων φανατικών, στη Ουκρανία τα τάνξ μάρσαραν… και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζητούσαν εδώ στην Αθήνα, την διάλυση του ΝΑΤΟ!
Μερικές φορές με τρομάζει η αφέλεια τους. Η απόσταση τους από την πραγματικότητα.
Ένα μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη με σταμάτησε μια παρέα φοιτητών.
Είχε μόλις αποκαλυφθεί ότι μια φιλόλογος στον Λαγκαδά εισέπραττε επί έξι χρόνια τη σύνταξη της θείας της που είχε πεθάνει.
Την είχαν καθηγήτρια στο σχολείο.
«Τι άλλο έχουν κάνει;» με ρωτούσαν οι φοιτητές. Το σαθρό πελατειακό σύστημα των κομμάτων εξουσίας. Οι μεγάλοι στις μίζες και οι μικροί να αφήνονται να τρώνε τα ψίχουλα της διαφθοράς από το τραπέζι.
Γιατροί που γίνονται διευθυντές με πλαστές βεβαιώσεις, γυναίκες που προσλαμβάνονται σαν θύματα πολέμου, υπάλληλοι με ψεύτικα πιστοποιητικά.
Και ήρθε επιτέλους η στιγμή να ελέγξουμε λίγες από αυτές τις παρανομίες του παρελθόντος και εμφανίζονται δήμαρχοι, περιφερειάρχες άνθρωποι που λένε ότι είναι αριστεροί και λένε ΟΧΙ.
Εκτός από τα πλαστά πιστοποιητικά υπάρχει και ο καπιταλισμός!
Πρώτα θα σκίσουμε το μνημόνιο και μετά θα κοιτάξουμε και για τα πιστοποιητικά!
Ε δεν είναι έτσι σύντροφοι.
Οι παρέα με τους λεβέντες του βαθέος κράτους που κάνετε τους τελευταίους μήνες, για να σας προγυμνάσουν στα κυβερνητικά σας καθήκοντα, σας έχουν διαβρώσει εντελώς. Η νομιμότητα είναι το καταφύγιο των φτωχών και όχι τα βερμπαλιστικά αντιμνημονιακά συνθήματα.
Και μετά κοιτάς δεξιά, τον Βενιζέλο γαντζωμένο από την αντιπροεδρία σε μια κυβέρνηση ακόμα και με ψεκασμένους ακροδεξιούς. Αντιπρόεδρος σε μια κυβέρνηση με υπουργούς που θεωρούσαν πράκτορα τον Σημίτη. Μα είναι τόσο γλυκιά η εξουσία;
Και δίπλα ο Σαμαράς να παραπαίει ανάμεσα σε αυτά που του λένε στην Ευρώπη και σε αυτά που του λένε οι βήτα κομματάρχες. Το να κάνεις σήμερα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.
Αυτές οι εικόνες μας ανάγκασαν να κάνουμε το Ποτάμι. Η χώρα αξίζει κάτι καλύτερο από τα δεξιά και αριστερά λάθη.
Παρουσίασα πολλές προτάσεις σήμερα γιατί είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουμε στην Ελλάδα.
Υπάρχουν και άλλα που δεν είπα. Όλα στον ίδιο άξονα.

  • Πρώτο:Ένα κράτος που είναι ανοιχτό στον έλεγχο από τους πολίτες, με διαφάνεια, ισονομία, και αποτελεσματικές διαδικασίες.
  • Δεύτερο: Μια οικονομία που παράγει και εξάγει, με ανταγωνιστικές επιχειρήσεις που θα προσλάβουν εκατοντάδες χιλιάδες νέους εργαζόμενους. Χωρίς παραχωρήσεις σε αυτούς που θεωρούν την χώρα τσιφλίκι τους.
  • Τρίτο: Ένα κοινωνικό κράτος που καλύπτει βασικές ανάγκες ισότιμα για όλους, με ιδιαίτερη φροντίδα για τους πολύ αδύναμους, και χωρίς προνόμια για τις συντεχνίες.
  • Αυτούς τους μεγάλους στόχους έχει το Ποτάμι.
    Το κίνημα των αλλαγών.
    Το κίνημα του Κέντρου.
    Με σταμάτησε ένας γηραιότερος πριν στην είσοδο χαρούμενος που είδε σε μια εφημερίδα τον τίτλο «Το Ποτάμι είναι το Κίνημα του Κέντρου».
    Να χαίρεται αλλά να ξέρει ότι το Ποτάμι δεν είναι το αραχνιασμένο κέντρο.
    Δεν είναι οι ισορροπιστές που θέλουν να τα έχουν καλά και με του αριστερούς και τους δεξιούς.
    Το Ποτάμι είναι το Κέντρο των Αλλαγών!
    Αυτές οι δύο λέξεις πάνε μαζί για μας.
    Το Κέντρο των Αλλαγών!...”

    Δημοφιλείς αναρτήσεις