Εμείς τουλάχιστον σας τα είπαμε ... νωρίς

“Άνοιξα τα σημερινά πρωτοσέλιδα και αισθάνθηκα μια μικρή ικανοποίηση.
Σειρά θεμάτων που η Δράση και εγώ προσωπικά προ πολλού είχαμε θέσει αναδεικνύονται ξαφνικά.
Σταχυολογώ:
ΔΣΑ και ΠΟΜΙΔΑ αποφάσισαν να προσφέρουν νομική βοήθεια κατά του ΕΝΦΙΑ.




Εμείς το κάναμε ήδη πριν σχεδόν ένα χρόνο, μαζί και με τη δική μας προσφυγή, την εκδίκαση της οποίας αναμένουμε.
Με δεδομένη την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης ένας χρόνος κάνει όλη τη διαφορά για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν …
Κατασχέσεις. 100.000 ειδοποιητήρια μας λένε τα ΝΕΑ ότι έφυγαν με απειλή κατάσχεσης από τον ΟΑΕΕ και πάνω από 200.000 χιλιάδες από το υπουργείο Οικονομικών.
Η μνημονιακή υποχρέωση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση (για πλειστηριασμούς που θα ξεκινούν ακόμα και από το 1/3 της αντικειμενικής) για την ώρα δεν έχει αλλάξει.
Όπως δεν έχει αλλάξει και η φορολόγηση με βάση τις ψεύτικες αντικειμενικές.
Η σχετική προειδοποίηση που είχαμε κάνει στους ψηφοφόρους πριν τις ευρωεκλογές αποδεικνύεται συνεπώς απολύτως ακριβής.
Ακροδεξιά απόφυση. Το ίδιο επιβεβαιώνεται δυστυχώς και η καταγγελία μας στην υπόθεση Μπαλτάκου ότι το θέμα είναι πολύ ευρύτερο από μια τυχαία συνάντηση, αφού αποδεικνύεται (από sms στο τηλέφωνο Κασιδιάρη), ότι ο τεως Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης λειτουργούσε συστηματικά ως κοινοβουλευτικός καθοδηγητής της Χρυσής Αυγής.
Όπου αναρωτιέται κανείς όλα αυτά συνέβαιναν και οι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες, που παρακολουθούσαν μια αόρατο χείρα να τους διευκολύνει, με την φιλική προς την κυβέρνηση κοινοβουλευτική συμπεριφορά της ΧΑ, δεν ήξεραν ούτε είχαν καταλάβει τίποτε!
Θεσμοί που προστατεύουν τη διαφθορά. Ο κ. Ρακιντζής, γενικός επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης καταγγέλλει επωνύμως την κάλυψη διεφθαρμένων συμπεριφορών μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων.
Θυμίζω ότι έχουμε προ πολλού αναδείξει το θέμα, σε τελείως συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως η αμνήστευση με νόμο των υπευθύνων για τα δανεικά κι αγύριστα των κομμάτων, αλλά και άλλες ρυθμίσεις εκ των υστέρων προστασίας της διαφθοράς.
Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Και ένα τελευταίο που αφορά εμένα προσωπικά, όταν πριν αναλάβω Πρόεδρος της Δράσης είχα -με ανάλογο κίνδυνο- καταγγείλει τον Ιανουάριο του 2012, δημόσια και με πλήρη στοιχειοθέτηση το κύκλωμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω των δελτίων του ΟΠΑΠ και είχα ζητήσει με επιστολή μου στην αρχή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος και στη διοίκηση του ΟΠΑΠ, όπου έδινα και όλα τα σχετικά στοιχεία που οδηγούσαν ευθέως στα κυκλώματα αν γινόταν η σχετική έρευνα, να διερευνήσουν το θέμα.
Δύο και παραπάνω χρόνια μετά ο ιδιωτικός πλέον ΟΠΑΠ και η Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων έστειλαν –και πολύ καλά έκαναν- τα σχετικά στοιχεία στην αρχή ξεπλύματος για το 2013 και ο έλεγχος θα επεκταθεί και στα επόμενα έτη.
Όπως γράφει η Καθημερινή «παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι τα στοιχεία αυτά που μπορεί να οδηγήσουν σε πολλές άκρες νημάτων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ήταν διαθέσιμα όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια επί κρατικού ελέγχου του ΟΠΑΠ όμως ποτέ δεν ζητήθηκαν».
Και ποτέ δεν βοήθησαν τα ΜΜΕ, συμπληρώνω εγώ, όσους ανέδειξαν το θέμα για να ξεκαθαρίσει το μεγαλύτερο ίσως πλυντήριο βρώμικου χρήματος.
Για να μην ενοχληθεί ο ΟΠΑΠ βεβαίως, βεβαίως.
Ήταν πολλά τα λεφτά που μοιράζονταν.
Συμπέρασμα. Εμείς τουλάχιστον τα είπαμε νωρίς...”