Άδωνη πάρε τα λεφτά και τρέχα

«Εγώ λέω, η "κρυφή ατζέντα" του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δραχμή, γι' αυτό και δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες αν πέσει η κυβέρνηση», είπε ο κ.Γεωργιάδης την Τρίτη στην πρωινή εκπομπή του Mega, για να ρωτήσει μάλιστα και τους δημοσιογράφους εάν προτίθενται να κρατήσουν τα δικά τους κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες. «Αυτά είναι σοβαρά τώρα; plan B; "πατάω το κουμπί"; θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος; Σοβαρά μιλάς; ...




Μόλις πέσει η κυβέρνηση δεν θα μείνει φράγκο», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
«Ο κ.Γεωργιάδης πάσχει από ακράτεια λόγων. Εγώ εδώ δεν θα υποστώ τις συνέπειες αυτού του προβλήματος του κ.Γεωργιάδη. Εάν υπάρχουν Αρχές -και τραπεζικές, σε αυτή την χώρα εάν έμεινε κάτι, τον κ.Γεωργιάδη -όχι ως πρόσωπο- ή τον κ.Σαμαρά αν επαναλαμβάνει αυτά που λέει ο κ.Γεωργιάδης σήμερα, που το έκανε με έναν τρόπο ο Σαμαράς, όχι τόσο ακραίο όσο το κάνει ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος τάχα μου κ.Γεωργιάδης τάχα μου Νέα Δημοκρατία, αν υπάρχει μία τραπεζική Αρχή πρέπει να παρέμβει. ... Αυτό που κάνουνε έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Παίξανε με το φόβο. Δεν περνάει ο φόβος κύριε! Δεν περνάει!» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βαρεμένος.





«Οι καταθέσεις μένουνε όταν υπάρχει βεβαιότητα και ασφάλεια και οι καταθέσεις φεύγουμε όταν υπάρχει αβεβαιότητα», αντέτεινε ο κ.Γεωργιάδης και επέμεινε στην "κρυφή ατζέντα" του ΣΥΡΙΖΑ. «Ξέρεις τι θέλουν να κάνουν; Θέλουν να πάνε έξω, να τους πούνε όχι και να γυρίσουν για να κάνουν δημοψήφισμα, όπως θα έκανε ο Παπανδρέου», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Σε ερώτηση εάν ο ίδιος, ως βουλευτής και πρώην υπουργός και στέλεχος της ΝΔ λέει ότι θα πάρει τα λεφτά του από τις τράπεζες, ο κ.Γεωργιάδης απάντησε: «Αν λένε ότι θα κρατικοποιήσουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας; Σοβαρά μιλάς τώρα; Είσαι τρελός; Κρατικοποίηση του ΤΧΣ σημαίνει κλείνουν οι τράπεζες. Είσαι τρελός; Εσύ θα τα κρατήσεις;», επέστρεψε την ερώτηση ο βουλευτής της ΝΔ. «Πού θα τα βρούνε τα ευρώ; Τα ευρώ έρχονται απ' έξω», προσέθεσε σε άλλο σημείο.
«Ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι ο τρελός του χωριού. Δυστυχώς εξακολουθεί να είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός. Κάτι πρέπει να γίνει σε αυτή τη χώρα. Δεν ξέρω ποια Αρχή πρέπει να επέμβει. ... Εγινε τόση συζήτηση για την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Οι άνθρωποι, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα πλέον. Θέλουνε συντρίμια, αρκεί να είναι αυτοί στη χώρα ... Η Νέα Δημοκρατία εμπορεύτηκε τον φόβο όσο μπορούσε. Είναι ένα κόμμα παλαιοημερολογίτικο, παλαιολιθικό και επί κυρίου Σαμαρά έχει φτάσει σε ένα επίπεδο, αυτού που εκπροσωπεί ο κ. Γεωργιάδης. Εμείς λέμε τέρμα σε αυτό. Αυτά είναι φαινόμενα σήψης ... οφείλουμε όλοι μας να τα απομονώσουμε», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.