Πρέπει να μάθετε να ζείτε με αυτά που … δεν έχετε

“Όλοι στο ταμείο ... γιατί ήρθε ο λογαριασμός μετά τις ευρωεκλογές και τα κοινωνικά μερίσματα ... και το κράτος-τέρας-ζόμπι να σας παίρνει, αυτά που φαντάζεται ότι εσείς έχετε. ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας του 2015, φόρος εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Κάθε μήνα από το τέλος Ιουλίου μέχρι και τον Δεκέμβριο 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν μέχρι και έξι φόρους συνολικού ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ.





1) Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.
2) Από το φόρο εισοδήματος το ΥΠΟΙΚ υπολογίζει να εισπράξει συνολικά 6,334 δισ. ευρώ, θα είναι αυξημένος σε σχέση με το 2013, γεγονός που οφείλεται στις πρόσφατες αλλαγές στη φορολογία που προβλέπουν την κατάργηση των αφορολόγητων ορίων για μισθωτούς, συνταξιούχους, την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά, τη μείωση των φοροαπαλλαγών και των εκπτώσεων.
3) Από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1,178 δισ. ευρώ αν και έχουν ήδη καταβληθεί μέσω της μηνιαίας παρακράτησης ακόμα 800 εκατ. ευρώ
4) Από το τέλος επιτηδεύματος 227,7 εκ. ευρώ
5) Από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης 141 εκ. ευρώ.
6) Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν πληρωθεί και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, τα οποία υπολογίζονται σε 1,53 δισ. Ευρώ.
Η είσπραξη 11 δις ευρώ μέχρι το τέλος του έτους θεωρείται ένα ιδιαίτερα δύσκολος στόχος όταν κάθε μήνα οι φορολογούμενοι αφήνουν απλήρωτους φόρους 1 δις ευρώ.
Αλλά μην φοβάστε ...
Όσοι υπαχθούν σε ρύθμιση θα μπορέσουν να εξοφλήσουν την οφειλή, με ετήσιο επιτόκιο 8,5%, σε έως 12 μηνιαίες δόσεις.
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει, λέει,να προωθήσει άμεσα, στις συζητήσεις με την τρόικα τον Ιούλιο, το αίτημα για αύξηση του αριθμού των δόσεων της πάγιας ρύθμισης έως 48 αντί 12, που ισχύει σήμερα, τη μείωση του επιτοκίου το οποίο χαρακτηρίζεται υψηλό, καθώς και την κατάργηση της υποχρέωσης εμπράγματων εγγυήσεων.
*Δηλαδή, να το πούμε απλά ... εσείς που αποδεδειγμένα δεν μπορείτε να πληρώσετε, ΑΦΟΥ μας το αποδείξετε, θα έχετε την δυνατότητα να πληρώσετε π.χ, τον ΕΝΦΙΑ, σε 48 δόσεις, μέχρι το ... 2018, αλλά βέβαια θα επιβαρύνεστε ΜΕ ΤΟΚΟΥΣ, επειδή οι οφειλέτες του δημοσίου έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τα 2,7 εκατομμύρια (σχεδόν 1 στους 2 φορολογουμένους), τα ληξιπρόθεσμα έχουν γίνει βουνό και η είσπραξη των φόρων πρέπει να διασφαλιστεί.
*Δηλαδή, να το πούμε πολύ απλά, δεν μας ενδιαφέρει το ότι βλέπεις τυρόπιτα και δακρύζεις, αλλά αν μας το αποδείξεις θα πληρώσεις με έντοκες δόσεις γιατί πρέπει να τα εισπράξουμε εμείς αντί για τον τυροπιτά.
Όλοι στο ταμείο λοιπόν. Έχετε δεν έχετε.
Άνεργοι, απλήρωτοι για μήνες, οικογένειες με μηδενικό εισόδημα, 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι αγρίως, παρακαλούνται να προσέλθουν στο ταμείο ...
υπέρ συντάξεων δικαστικών,
υπέρ εισαγγελέων και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,
υπέρ βαρβάτων βουλευτικών μισθών,
υπέρ ανιψιών,
υπέρ σπατάλης,
υπέρ οργανισμού «ο Γέρος του Μοριά» και «Κέντρο Ελληνικής Γούνας ΑΕ» (ΚΕΓ ΑΕ) ...
υπέρ τρίτων, υπέρ τετάρτων,
υπέρ συνταξιούχων ετών 19,
υπέρ υπαλλήλων βουλής,
υπέρ ύποπτων προμηθειών, υπέρ περίεργων προσλήψεων,
υπέρ παράλογων μισθώσεων, υπέρ απραγματοποίητων έργων,
υπέρ κομματόσκυλων, υπέρ θυγατέρων άγαμων και μη ... άγαμων
υπέρ πρωτογενών δαπανών επιπέδου 2007, 2008,
υπέρ ... υπέρ ... υπέρ ...”