Βρισκόμαστε στο έλεος ανθρώπων πολιτικά αναλφάβητων

“Δεν συνηθίζω να αντιγράφω ειδήσεις αλλά δεν θα ήθελα να αλλάξω ούτε μία λέξη από αυτήν την είδηση που δείχνει το μέγεθος της κυβερνητικής ΚΑΚΟΦΩΝΙΑΣ το μέγεθος του ΧΑΟΥΣ, την έκταση του παραλογισμού, της πολιτικής υποκρισίας και της προχειρότητας με την οποία συμβαίνουν όλα σε αυτήν την χώρα.



Εκφράζω προκαταβολικά την απορία αν το παρακάτω τραγελαφικό παράδειγμα φορολογικής παράνοιας και προκλητικότητας «εμπίπτει» στην λογική των… πενταροδεκάρων του γίγαντα της πολιτικής κ. Φίλη.

"Ζητούν από άνεργο με 0,26 ευρώ εισόδημα, να πληρώσει φόρο!"

Ζεις στην Ελλάδα, είσαι άνεργος για δύο χρόνια, δεν διαθέτεις κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά σου και... τόλμησες να έχεις 0,26 ολόκληρα ευρώ από τόκους στο όνομά σου;

Η εφορία θα σε κάνει να το πληρώσεις...

Πολύ δε περισσότερο, αν έκανες δήλωση το καλοκαίρι, το σύστημα δεν σου ζήτησε αποδείξεις, λίγους μήνες μετά... άλλαξαν τα δεδομένα, οι αποδείξεις για... το μηδενικό σου εισόδημα έγιναν... προαπαιτούμενα (κυριολεκτικά) και συ, παρ' ότι παρουσίασες τα... αποδεικτικά των εξόδων σου, για το... μηδενικό – επαναλαμβάνουμε – εισόδημά σου, θα κληθείς να πληρώσεις και πρόστιμο λόγω... εκπρόθεσμης δήλωσης!

Ελλάς το μεγαλείο σου...

Για τόκους 0,26 ευρώ, οι οποίοι ενδεχομένως να προέρχονται από την κατάθεση κάποιων επιδομάτων που θα έδινε η Πολιτεία στον άτυχο – για την εμπλοκή του στα γρανάζια του συστήματος – ανθρώπου, κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των 65,99 ευρώ!

Δηλαδή πόσες αποδείξεις χρειάζεται κάποιος για... 26 λεπτά εισόδημα;

Ποια λογική είναι αυτή που επιβάλει σε ένα... σύστημα, να συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο, ακριβώς σε εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες και σκληρότερες συνέπειες;

Δηλαδή τους μακροχρόνια άνεργους;



«Κύριε Μιχελογιαννάκη,

Το 2013 και 2014 ήμουν άνεργος, φιλοξενούμενος, χωρίς σπίτι και χωρίς αυτοκίνητο (της πινακίδες της παρέδωσα τέλος του 2012).

Έκανα την δήλωσή μου 3/6/2015 και ο φόρος είναι 0.

Στις 19/10/2015 βλέπω στην μερίδα μου και βλέπω ότι το σύστημά σας μου κάνει τροποποιητική και μου βγάζει φόρο να πληρώσω 65,99.

Αυτό το έκανε διότι είχα δηλωθέν εισόδημα από τόκους 0,26 και δεν έβαλα Αποδείξεις, (στην δήλωση που έκανα δεν μου ζητούσε αποδείξεις).

Εγώ μόλις το είδα έκανα τροποποιητική με αποδείξεις και βγάζει 0 φόρο, αλλά μάλλον θα μου βάλετε πρόστιμο παραπάνω από 65,99 σαν εκπρόθεσμη.

Τα έδειξα στην εφορία και ο υπάλληλος έβαλε τα γέλια.

Έκανα αγώνα για να ξαναβγείτε, διότι είχα την εντύπωση ότι θα βοηθήσετε τους φτωχούς. Μάλλον έκανα λάθος και θα τα κάνετε χειρότερα από τους προηγούμενους.

Σας παρακαλώ θέλω να με απαντήσετε».



Μιλάμε για ΧΑΟΣ.

Μιλάμε για μεγάλο μπ…άχαλο.

Αυτό εννοούσαν «διεύρυνση της φορολογικής βάσης»;;;

Έχουν χάσει… και τη μπάλα και το γήπεδο.

Το έχω γράψει ξανά.

Αυτό το μουχλιασμένο Κράτος-ΧΑΟΣ, θέλει γκρέμισμα.

Επιβάλλεται η εκ θεμελίων «κατεδάφιση» του και φτιάξιμο εξαρχής.

Δεν αρκούν απλά «μεταρρυθμίσεις».

Είναι σάπιο.

Χαλασμένο.

ΑΥΤΟ είναι το ΠΑΛΙΟ.

Αυτό και η νοοτροπία ορισμένων ιδεοληπτικών πολιτικών της πλάκας που είναι ο ορισμός και η προσωποποίηση του παλιού.

«Μπορεί να το έχουμε ρίξει όλοι στην... πλάκα – προφανώς για να μην... τρελαθούμε -, αλλά η κατάσταση μεταβαίνει από το γελοίο στο τραγικό, όταν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν καταρρακωθεί από την ανεργία πολλών μηνών, ίσως και χρόνων, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.»

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως «εντάξει, είναι μία μεμονωμένη περίπτωση που απλά δημιουργεί εντυπώσεις, θα μπορούσε να υπάρχει και στην σοβαρότερη χώρα κάποιο τέτοιο περιστατικό.»

Ε, λοιπόν ΟΧΙ.

ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Η επιβολή φόρου σε ανύπαρκτα, σε φανταστικά εισοδήματα είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ σε αυτή τη γωνιά της γης.

Δεν είναι καθόλου μεμονωμένη περίπτωση αλλά αντιθέτως είναι η ακολουθούμενη ΠΑΡΑΛΟΓΗ, ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΕΥΘΥΝΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΓΕΛΟΙΑ φορολογική πολιτική.

Τα γρανάζια του φορολογικού συστήματος και του Κράτους-Μπάχαλου, του Κράτους-Μπανάνα είναι σάπια και σκουριασμένα.

Οι τραγικές κυβερνήσεις των Κρατιστών δεν θα ενδιαφερθούν ΠΟΤΕ για την ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ του φορολογικού συστήματος, τον εξορθολογισμό του, την φοροδοτική σου ικανότητα και την φορολογική δικαιοσύνη ή την ανθρωπιστική κρίση που ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ επικαλούνται για να ΚΛΕΨΟΥΝ την ψήφο σου και αυτό δυστυχώς, αποτελεί άλλον ένα κανόνα.

Είναι σαφές ότι το μόνο που κοιτάζουν οι κυβερνώντες είναι το... πόσα τους λείπουν.

Τίποτα άλλο.

«Μάλλον έκανα λάθος και θα τα κάνετε χειρότερα από τους προηγούμενους.»

Αναρωτιέμαι… κ. Τσίπρα, πόσοι από τα 2 εκ των ψηφοφόρων σας, έχουν αρχίσει να σκέφτονται κάτι παρόμοιο…”



Δημοφιλείς αναρτήσεις