Καλό Μνημόνιο Σύντροφε

“Τη χθεσινή ημερομηνία σημειώστε την (20 Σεπτεμβρίου 2015). Ήταν η ημέρα του μεγαλύτερου θριάμβου του Αλέξη Τσίπρα. Έφτασε στο απόγειο της δύναμής του.



Είναι πολιτικά κυρίαρχος και κάτι παραπάνω: μιλάμε για πρωτοφανή ηγεμονία στο πολιτικό σκηνικό. Τέλος πάντων, τα είπα πολλές φορές αυτά, σας έχω ζαλίσει.

Αυτό το post όμως έχει άλλο θέμα. Τη σημερινή ημερομηνία. Σημειώστε την κι αυτήν (21 Σεπτεμβρίου 2015) και θα με θυμηθείτε. Από σήμερα ξεκινά η πτώση.

Δεν ξέρω πόσο ταχεία θα είναι. Δεν ξέρω πόσο απότομη θα είναι. Δεν ξέρω πόσο άσχημη θα είναι. Δεν ξέρω πότε θα ραγίσει το γυαλί. Δεν ξέρω πότε θα χάσει την εξουσία. Αυτό που ξέρω είναι τι ακολουθεί.

Επειδή είναι πολύ σοβαρό θέμα θα το αναλύσω λίγο πιο εμπεριστατωμένα σε άρθρο μου σε ξένη εφημερίδα, αλλά την ερχόμενη εβδομάδα (έχουμε και ένα χειμερινό εξάμηνο να προετοιμάσουμε).

Για να μην σας κρατάω σε αγωνία όμως θα σας δώσω τις λέξεις κλειδιά:

155, Αριστερή Πλατφόρμα II (the new generation), Οκτώβριος, Αξιολόγηση, Κουαρτέτο, Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, Χρέη Δημοσίου σε ιδιώτες, Αποθεματικά, Ελάφρυνση/αναδιάρθρωση χρέους, Capital controls-Πτωχεύσεις-Απολύσεις (αυτά είναι πακέτο), ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και φόροι κάθε είδους, Συνταξιοδοτικό, Μεταρρυθμίσεις, Ανεργία, Ιδιωτικοποιήσεις, Φάρμακα και… Αγρότες, Αγρότες, Αγρότες.”



Δημοφιλείς αναρτήσεις