Κι όμως ... το ματσάκι γυρίζει

“Σε πείσμα όλων είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος για την Ελλάδα!

Μπορούμε να πάμε χειρότερα;

Βραχυπρόθεσμα όχι πολύ.

Πιάσαμε πάτο όταν μας πήγε μια βόλτα στην κόλαση ο κ. Τσίπρας.



Όλα είναι ήδη στο βαθύ κόκκινο.

Ανεργία, κόκκινα δάνεια, υποτιμημένες αξίες κ.λπ.

Επίσης σε απίστευτη συμπίεση είναι και όλοι οι αυτόματοι σταθεροποιητές της οικονομίας, οικονομικά ελατήρια που αν τα απελευθερώσεις θα εκραγούν προς τα πάνω.

Λίγο να αποκαταστήσεις την εμπιστοσύνη και να αρχίσεις να κάνεις στοιχειωδώς έξυπνα πράγματα, η οικονομία θα εκτιναχθεί κι οι διεθνείς γραφειοκράτες θα τρίβουν τα μάτια τους.

Πάρτε τη φορολογία των νέων άμεσων επενδύσεων.

Για φανταστείτε να έβαζες για τα επτά πρώτα χρόνια κάθε νέας παραγωγικής επένδυσης -με την ρητή εξαίρεση αυτές που αφορούν την αγορά γης, αξιών ή ήδη υφιστάμενων παραγωγικών δομών- φορολογία εισοδήματος 5%.

Δημοσιονομικό κόστος την πρώτη πενταετία ελάχιστο έως μηδενικό.

Η Ελλάδα έχει ελάχιστες νέες επενδύσεις (από τα χαμηλότερα ποσοστά δημιουργίας νέου παγίου κεφαλαίου στον κόσμο).

Είτε ούτως είτε άλλως οι νέες επενδύσεις θέλουν ένα-δύο χρόνια κατ' ελάχιστον για να υλοποιηθούν και τα τρία χρόνια πρώτα λειτουργίας έχουν ζημίες ή μικρά κέρδη. Όμως από την ώρα που ξεκινούν σου αφήνουν ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές, δηλαδή μίνιμουμ το 20%-30% της αρχικής επένδυσης. Όχι μόνο δηλαδή θα έχεις ισχυρότατο αναπτυξιακό κίνητρο, αλλά και άμεσο δημοσιονομικό όφελος για να μειώσεις άλλους φορολογικούς συντελεστές.

Μπορώ να σκεφτώ δεκάδες άλλα τέτοια παραδείγματα σε πλήθος τομείς και άλλοι ειδικότεροι κατά τομέα τα έχουν γράψει και παρουσιάσει. Απλώς το πολιτικό σύστημα δεν είχε ως τώρα εκεί το μυαλό του.

Θα μου πείτε και σοβαρά πιστεύεις ότι κάτι θα αλλάξει;

Η απάντησή μου είναι ναι.

Οι απανταχού λαϊκιστές έχουν ηττηθεί στρατηγικά.

Η τακτική υποχώρησή τους είναι θέμα χρόνου και δικής μας ήρεμης κινητοποίησης.

Με ένα πολύ απλό μήνυμα που πρέπει να δώσουμε στον μέσο Έλληνα πολίτη.

Η ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ

Με άμεσα απτά αποτελέσματα στη ζωή των ανέργων και όσων παράγουν στον ιδιωτικό τομέα πρώτα και των υπολοίπων στη συνέχεια.

Εφαρμόζοντας την συμφωνία με την ΕΕ πλήρως και άμεσα και προσθέτοντας μια σειρά από άλλα διαρθρωτικά μέτρα που θα δώσουν 1-2% επιπλέον ανάπτυξη το χρόνο και θα μας επιτρέψουν να μειώσουμε το κράτος, χωρίς να περικόπτουμε κοινωνικά αναγκαίες δαπάνες και κατεβάσουμε τους φορολογικούς συντελεστές χωρίς να μειώνουμε φορολογικά έσοδα.

Μαγικά θα μου πείτε.

Όχι, είναι η ανάστροφη πορεία της ηλιθιότητας που πάθαμε, όταν μπήκαμε στον φαύλο κύκλο της καταστροφής της εργατικότητας, της εμπιστοσύνης και της δημιουργικότητας.

Είναι ο ενάρετος κύκλος της δημιουργίας που περιμένει με αγωνία να ξεκινήσει.

Τον βλέπεις στα μάτια των νέων παιδιών που αναζητούν μια ευκαιρία, στο φιλότιμο των εργατών γης που δουλεύουν από τα χαράματα στα χωράφια, στην επιμέλεια των βιομηχανικών εργατών που φροντίζουν για τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, στην εργατικότητα και το ταλέντο των στελεχών των επιχειρήσεων.

Στη δημιουργικότητα των ανθρώπων του πολιτισμού, στο δαιμόνιο των ανθρώπων της ναυτιλίας.

Είναι η καλή πλευρά της Ελλάδας που τόσο έχουμε περιφρονήσει και αδικήσει.

Είναι όμως εκεί.

Και μπορεί.

Είμαι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια γνήσια αισιόδοξος.”



Δημοφιλείς αναρτήσεις