Ούτως η άλλως, την δεύτερη ΠαΠαΔηΜοΚΡαΤία μαγειρεύουν ...

Ώρα το πιόνι, να φάει το βασιλιά!

Μιλώντας χθες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι τα ερωτήματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες είναι τέσσερα:



Σωστό ή λάθος ότι έγινε τόσο σκληρή και τόσο πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές;

Έπρεπε ή όχι να γίνει τελικά συμφωνία στο νέο τριετές πρόγραμμα για να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας;

Μπορούσε άλλος να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα με δεδομένους τους συσχετισμούς στην ευρωζώνη;

Ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους;

Είναι προφανές από τη φύση των ερωτημάτων ότι η προσωπικότητα του πρωθυπουργού είναι το δυνατό χαρτί της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, λένε οι υποστηρικτές του, αλλά οι απαντήσεις στα τέσσερα αυτά ερωτήματα είναι προφανείς όσο και αδυσώπητες:

Στο πρώτο ερώτημα, η απάντηση είναι ότι σαφώς δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση. Διαπραγμάτευση κάνεις όταν κηρύσσεις στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ, επικαλούμενος την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της χώρας σου που αποδεδειγμένα βιώνει μια απαράδεκτη ανθρωπιστική κρίση.

Το δεύτερο ερώτημα είναι συνάρτηση του πρώτου και βέβαια όταν παραδίδεις ευρώ-ευρώ τα όπλα σου στους ανάλγητους δυνάστες και δανειστές, η επονείδιστη συνθηκολόγηση είναι αναπόφευκτη. Όλοι τους, γνώριζαν εξ αρχής.

Στο τρίτο ερώτημα η απάντηση είναι εξίσου προφανής: Αυτά που πέτυχε ο Συ.Ριζ.Α. ήταν ακριβώς αυτά που ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν οι δανειστές. Άρα μηδέν στο πηλίκον. Πάνω-κάτω τα ίδια θα συνέβαιναν και με τους ολετήρες που (νομίζαμε ότι) στείλαμε στο κάλαθο της πολιτικής ιστορίας, τον περασμένο Γενάρη.

Των παραπάνω δοθέντων και δεδομένου ότι το πολιτικό προσωπικό είναι συλλήβδην κατώτερο των περιστάσεων, ούτε ο λεβεντόγερος δεν μπορεί να καταφέρει κάτι καλύτερο για τη χώρα…

Ούτως η άλλως, την δεύτερη παπαδημοκρατία μαγειρεύουν, προς μεγάλη χαρά του δόκτορος Σούλτς!

Αν δεν πάμε γι’ άλλα, αν δεν «εφεύρουμε» ένα πολιτικό σύστημα που δεν θα περιέχει όλα αυτά τα πολιτικά σκύβαλα, ραγιάδες στον αιώνα των αιώνων θα μείνουμε…



Δημοφιλείς αναρτήσεις