Η διοίκηση της ΕΡΤ είναι εισιτήριο πρώτης θέσης στον Τιτανικό

Δεν παρακολούθησα το σώου - διάβασα καπου τυχαία αυτά που έγιναν. Δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω, κυρίως γιατί έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει κανείς.



Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω το γεγονός πως η διαδικασία δεν ήταν αποφασιστική αλλά απλώς γνωμοδοτική, μη δεσμευτική για τον εισηγούμενο υπουργό. Δηλαδή, ο ορισμός της διοίκησης δεν εξαρτάται από τη διαδικασία.

Η επιλεγείσα διοίκηση, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το πλάνο της (σε αδρές γραμμές, όχι λεπτομέρειες) το οποίο κατά τεκμήριο έχει την έγκριση του υπουργού. Μπορούσε δηλαδή, η διαδικασία να έχει και παιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα. Για τους βουλευτές της επιτροπής και για τους πολίτες.

Αντ' αυτού οι επιλεγέντες υπέστησαν bullying και εξευτελίστηκαν - και όχι μόνο το δέχτηκαν, αλλά νομιμοποίησαν από πάνω την καισαρική αντίληψη της προέδρου της Βουλής. Οι επιλογές του υπουργού ήταν στο τραπέζι, τη χλαπάτσα την έφαγαν οι υποτιθέμενοι επαγγελματίες.

Στην Αγία Παρασκευή ανεβαίνει μια διοίκηση που δήλωσε στους πάντες πως δεν έχει την καθαρότητα μυαλού να μπορεί να προσδιορίσει τον εκπρόσωπο του μετόχου. Αφεντικό τους είναι ο Παππάς, όσο και να χτυπιέται η Πρόεδρος της Βουλής. Έδειξαν πως κάλλιστα μπορούν να δεχθούν καταστάσεις στις οποίες όποιος γουστάρει πουλάει καουμποϋλίκι. Τόχασαν εντελώς και βέβαια ο Παππάς έγινε παπάκος κι ο Τσίπρας cheap rush.

Από τη διοίκηση μόνον ο Λάμπης Ταγματάρχης μπορεί να προσφέρει. Οι υπόλοιποι είνα απλώς έρμα για τη βάρκα. Επειδή νομίζω πως ξέρω τις δυνατότητες και ικανότητες του Ταγματάρχη, θέλω να πιστεύω πως η σημερινή στάση του υπαγορεύθηκε από την επίγνωση πως αφ' ενός είναι ένας από τους δυο-τρεις που θα είχαν κάποια πιθανότητα επιτυχίας και αφ' ετέρου δεν έχει να περιμένει τίποτε από τους υπόλοιπους της διοίκησης, εκτός από εμπόδια. Άντε να τελειώνουμε μ' αυτήν την κωμωδία όπως όπως, μπας και σώσουμε τίποτε, δηλαδή.

Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή τύχη στο Λάμπη Ταγματάρχη. Ανεξαρτήτως της διαφωνίας σε βασικές επιλογές, η επιτυχία του στην εξομάλυνση της κατάστασης θα είναι όφελος για όλους. Ας μου επιτραπεί μια πιο insightful εκτίμηση: οι συνθήκες και οι περιορισμοί υπό τους οποίους καλείται να διοικήσει δεν έχουν τίποτε ευοίωνο. Έχει βγάλει ένα εισιτήριο πρώτης θέσης στον Τιτανικό.

Πάλι καλή επιτυχία!”




Δημοφιλείς αναρτήσεις