Δυστυχώς ζούμε σε μέρες που θα μείνουν στην ιστορία

Δυστυχώς λέω, γιατί οι μέρες που μένουν στην ιστορία γίνονται ενδιαφέρον ανάγνωσμα για τις επερχόμενες γενεές, αλλά είναι πάντοτε οδυνηρές γι' αυτούς που τις ζούνε και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους ή άτυχους, οι οποίοι συντρίβονται από τον πόνο και την δυστυχία.



Για να μην χάσουμε την αίσθηση του γελοίου (που είναι το σοβαρότερο πράγμα που μπορεί να χάσει κάποιος ασχολούμενος με την πολιτική) ας θυμηθούμε ότι αύριο είναι η πέμπτη φορά μετά τις εκλογές που θα έχουμε 26 του μηνός.


Έχω πει ότι αυτοί που θα επιλέξουν τον διάδοχο της Κωνσταντοπούλου έχουν πολύ δύσκολο έργο, γιατί απαιτούνται ικανότητες του μυθικού Ηρακλή για να απομακρυνθεί η κόπρος που θα συγκεντρωθεί κατά την διάρκεια της θητείας της. Ανακαλώ. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην μυθολογία. Μετά τα σημερινά, νομίζω ότι η θέση πρέπει να καταργηθεί, δεν βλέπω η ντροπή αυτή να μπορεί να ξεπλυθεί με άλλον τρόπο. Ίσως πρέπει να κάψουμε τελετουργικά και το έδρανο.


Αν και το έχω κάνει κι εγώ (και τώρα το κάνω, δηλαδή) το να ασχολείται κάποιος με τον Ρωμανιά δεν είναι μαγκιά, είναι αυτοταπείνωση.






Δημοφιλείς αναρτήσεις