Δεν υπάρχει άλλη αμαρτία εκτός από τη βλακεία ***

“ Tον θεσμό του Πρωθυπουργού τον σέβομαι όποια/ος κι αν κατέχει αυτή τη θέση. Ο Πρωθυπουργός εκφράζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. Ειδικά ο συγκεκριμένος Πρωθυπουργός. Διότι χωρίς αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεπερνούσε το 10% ακόμα κι αν είχαμε περάσει στο 15ο μνημόνιο.



Ας διαβαστεί λοιπόν η παρακάτω άποψή μου ως καλοπροαίρετη και έχουσα τον απαραίτητο (για μένα) σεβασμό στον θεσμό:

Αυτός που γράφει τους λόγους του Πρωθυπουργού να απολυθεί αμέσως. Προφανώς είναι ο ίδιος άνθρωπος που έγραφε τα σενάρια για τα διαφημιστικά σποτ του Σαμαρά πριν τις εκλογές.

Δεν εξηγείται αλλιώς.
Είναι απίθανο να υπάρχουν δύο διαφορετικοί άνθρωποι στην Ελλάδα με τόσο τεράστιο ταλέντο στην ανοησία. Ακόμα και εκεί που ο Πρωθυπουργός είχε δίκιο σε όσα ήθελε να πει, το έχανε μέσα στο συνονθύλευμα που του ετοίμασε ως ομιλία ο αδαής κειμενογράφος του. Υποθέτω ότι είναι ο ίδιος που είχε και την ιδέα με τον “server”.

Το μόνο θετικό της ιστορίας είναι ότι ο Πρωθυπουργός καθώς διάβαζε τις ανοησίες που του έγραψαν κόμπιαζε πολύ – δεν τον έχω ξανακούσει έτσι. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα:

πρώτον ότι δεν έγραψε το κείμενο ο ίδιος και δεύτερον ότι αρχίζει σιγά-σιγά να αντιλαμβάνεται την ποιότητα του ξύλινου λόγου και των σαθρών επιχειρημάτων που του ετοιμάζουν.
Πάλι καλά.

Ας αλλάξει κειμενογράφο.

Ας πετάξει τον ξύλινο λόγο.

Ας αναζητήσει μερικά καλύτερα επιχειρήματα.

Ο πρώτος που θα κερδίσει θα είναι αυτός. ”

*** "There is no sin except stupidity.", Oscar Wilde, "Lady Windermere's Fan" (1892)


Αριστείδης Ν. Χατζής || The Greek Crisis

Αναπληρωτής καθηγητής
Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών
στο Πανεπιστήμιο Αθηνών




Δημοφιλείς αναρτήσεις