Κι εμείς ψάχνουμε να βρούμε ... τις ρίζες της κοινωνικής Ευρώπης

“Την άποψη ότι οι «πολιτικές λιτότητας διαλύουν τις κοινωνίες και είναι οικονομικά αναποτελεσματικές» εξέφρασε από το βήμα του Economist ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γεώργιος Κατρούγκαλος, μιλώντας μεταξύ άλλων για «νεοφιλελεύθερη εμμονή στη μείωση του δημοσίου».



Ο ίδιος έκανε λόγο για «δαιμονοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων» ως παράγοντα «αποξένωσης» του συγκεκριμένου κλάδου στην Ελλάδα.

Εντοπίζοντας «μείζον ζήτημα έλλειψης εμπιστοσύνης στην ελληνική δημόσια διοίκηση», δήλωσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αλλά και «νομιμοποίηση» της δημόσιας διοίκησης, μεταξύ άλλων, μέσω ενός νέου συστήματος κινητικότητας:

«ακριβώς γιατί οι ανθρώπινοι πόροι αυτήν τη στιγμή στην ελληνική δημόσια διοίκηση δεν επαρκούν».

Αναφορικά με την αξιολόγηση ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί τη διαδικασία ως «μέσο βελτίωσης των δημοσίων υπαλλήλων και όχι ως τιμωρητικό μέτρο εναντίον τους».

Πρόσθεσε δε ότι ο επόμενος νόμος που θα καταθέσει το υπουργείο στη Βουλή, ιδανικά μέσα σε έναν μήνα, θα αφορά «την αξιολόγηση προσωπικού, τη στοχοθεσία και τον νέο τρόπο επιλογής στελεχών».

«Να βρούμε τις ρίζες της κοινωνικής Ευρώπης», διαμήνυσε ο κ. Κατρούγκαλος.”




Δημοφιλείς αναρτήσεις