SOS για μαθητές πέντε σχολικών μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά

Τον "κώδωνα του κινδύνου" για τις σπασμένες πλάκες αμιάντου που βρίσκονται εκτεθειμένες στο πρώην εργοστάσιο Χίτζου, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, και μάλιστα μόλις λίγα μέτρα μακριά από σχολεία, έκρουσαν σήμερα με διαμαρτυρία τους οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και οι σύλλογοι Διδασκόντων του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο αποτελείται από το 2ο ΓΕΛ, το 2ο Γυμνάσιο, το 4ο Δημοτικό, καθώς και το 4ο και το 13ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης.



"Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή όπου βρίσκονται οι πέντε σχολικές μονάδες. Υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των μαθητών και των διδασκόντων από την έκθεσή τους στο συγκεκριμένο υλικό", δήλωσε στο Thestival ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι υπάρχουν παράθυρα στα σχολεία, τα οποία είναι 10 μέτρα μακριά από τοίχους του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, ενώ κάθε φορά που φυσάει αέρας απελευθερώνονται ίνες αμιάντου τις οποίες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εισπνεύσουν από τη μύτη ή το στόμα οι μαθητές.

Σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία ο αμίαντος κατατάσσεται στην κατηγορία των επικινδύνων υλικών και συνίσταται η σταδιακή απομάκρυνσή του.

"Θα πρέπει άμεσα να παρέμβει Πολιτεία, δημόσιοι φορείς και ιδιώτες, ώστε να μην είναι πια εκτεθειμένοι οι μαθητές και οι καθηγητές τους" τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, και πρόσθεσε ότι ο Δήμος στέκεται στο πλευρό των Συλλόγων που διαμαρτύρονται για το φλέγον αυτό ζήτημα.”

Thessallloniki:
* Δηλαδή ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Παύλου Μελά λέγοντας ότι θα πρέπει άμεσα να παρέμβει Πολιτεία, δημόσιοι φορείς και ιδιώτες, θεωρεί ότι είναι αναρμόδιος και νίπτει τας χείρας του; Δηλώνει με λίγα λόγια αδύναμος και ανήμπορος να δράσει και να αντιδράσει αυτοπροσώπως και όσο το δυνατόν πιό άμεσα; Αν δεν κινηθεί ο ίδιος πως περιμένει να παρέμβουν Πολιτεία και δημόσιοι φορείς; Στον Δήμο του δεν είναι ο ίδιος αρμόδιος για το περιβάλλον; Τα σχολικά συγκροτήματα δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Παύλου Μελά; Καλό είναι να αφήσουν τα λόγια και να κινήσουν γή και ουρανό, πιέζοντας και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Απο λόγια χορτάσαμε. Έργα δεν βλέπουμε ... Ουσία δεν βλέπουμε ... Και αλήθεια ο Αντιδήμαρχος Παιδείας τι άποψη έχει για το θέμα; Ή μήπως κρύβεται; *



Δημοφιλείς αναρτήσεις