Ευτυχώς που δεν ολοκληρώνονται τα έργα για το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης ...

“ Είτε μετακινούμαστε με μετρό, είτε με τρόλεϊ, είτε με λεωφορείο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς βλάπτουν σοβαρά το δέρμα μας. Από τη μία πλευρά οι ειδικοί κατηγορούν τη συνήθειά μας να χρησιμοποιούμε τα κινητά ή τα τάμπλετ μας στη διάρκεια της διαδρομής ...



... πράγμα που μας οδηγεί στο να σκύβουμε αποκτώντας πρόβλημα με τον αυχένα μας, να καμπουριάζουμε αλλά και να κάνουμε το γνωστό, διπλοσάγονο (καθώς το δέρμα του λαιμού είναι πολύ λεπτό, αντίστοιχο με εκείνο των ματιών).

Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι το να σκύβουμε είναι πολύ πιθανό να οδηγεί και στη μείωση της ελαστικότητας του δέρματός μας.

Υπάρχουν όμως και άλλοι εχθροί που ελλοχεύουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έτσι τόσο τα βακτήρια όσο και η ρύπανση, ο δεύτερος χειρότερος εχθρός του δέρματος μετά τον ήλιο, εξαπλώνονται πολύ εύκολα όταν ακουμπάμε τις χειρολαβές ή καθόμαστε στα καθίσματα των οχημάτων αυτών με τα οποία μετακινούμαστε με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσουμε λεπτές ρυτίδες στο πρόσωπο καθώς και ακμή ενηλίκων.

Αλλά και το άγχος των μετακινήσεων αυξάνει την παραγωγή σμήγματος που μπορεί να προκαλέσει ακμή.

Οι ειδικοί συστήνουν λοιπόν καλό καθαρισμό του δέρματος, το πρωί και το βράδυ, χρήση καλής ποιότητας καλλυντικών και καλό καθαρισμό των χεριών πριν τα φέρουμε σε επαφή με το δέρμα μας ή οποιοδήποτε άλλο μέρος στο σώμα μας. ”


Δημοφιλείς αναρτήσεις