Ακόμη μια τραγική Ελληνική κυβέρνηση

“Έψαχνα να βρω λογικές απαντήσεις στις εντελώς παράλογες και με πολλές ασυνέχειες επιλογές της σημερινής αριστερής κυβέρνησης μας, που είναι και η «εκλεκτή» του λαού μας. Δεν έβγαζα νόημα από αυτά που λέγανε με αυτά που κάνουν, δεν έχουν καμία σχέση με την λογική αυτών που λένε.




Κυρίως στα οικονομικά ζητήματα ακόμα και ένας άνθρωπος κατά τεκμήριο μορφωμένος στην οικονομική επιστήμη, όπως ο υπουργός μας των οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λόγω του ότι έχει την αρρωστημένη αριστερή ιδεοληψία μέσα του, λέει ασυναρτησίες, βλακείες και αρλούμπες. Αυτό αποδεικνύεται γιατί μετά αναιρεί αυτά που ο ίδιος έλεγε δίνοντας με μια «δημιουργική ασάφεια» την ερμηνεία των όσων δήλωσε προηγουμένως.

Οι αιτίες είναι πολλές και συνδυαστικές

Θέλω όμως να μείνω στο σημείο των χρημάτων και πως βλέπει τα χρήματα και τον πλούτο η αριστερή μας κυβέρνηση. Έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. Η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι συναισθηματικά ανώριμη και φέρεται όπως η πλειοψηφία της μεσαίας τάξης στο θέμα των οικονομικών, ανώριμα και αυτοκαταστροφικά. Θα μου πείτε, δηλαδή μας λες ότι η μεσαία τάξη είναι ανώριμη και αυτοκαταστροφική όσον αφορά τα οικονομικά της; Απαντώ ναι, στα οικονομικά της, η μεσαία τάξη είναι εντελώς ανώριμη, αυτοκαταστροφική και μάλιστα με απολύτως προβλέψιμη συμπεριφορά. Το ίδιο και η κυβέρνησή μας γιατί οι άνθρωποι του μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεκδιήγητοι του ΑΝΕΛ, προέρχονται από τα χαμηλά επίπεδα της Ελληνικής μεσαίας τάξης και όχι από την αστική τάξη των εμπόρων και επιχειρηματιών που έχουν μια εντελώς διαφορετική άποψη για το χρήμα.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν καταφέρνουν να βγάλουν πολλά χρήματα. Αυτό οφείλεται σε μια σειρά από αυτοπεριορισμούς και πεποιθήσεις γύρω από το θέμα των χρημάτων που τροφοδοτείται από αρνητικό συναισθηματισμό. Μέχρι τη στιγμή που ο μέσος άνθρωπος γίνεται ένας ενήλικας, έχει δεχθεί ήδη καθολική πλύση εγκεφάλου με δεκάδες πεποιθήσεις και φιλοσοφίες της μεσαίας τάξηςγια τα χρήματα που θα του διασφαλίσουν μια ζωή οικονομικής μετριότητας.

Παιδιά, έφηβοι και νεαροί ενήλικες, ακούνε αρνητικά μηνύματα για τα χρήματα ξανά και ξανά μέχρι να γίνουν πεποιθήσεις που υπαγορεύουν την συμπεριφορά τους. Με λίγα λόγια,κάποιος που προέρχεται από την μεσαία τάξη όπως οι δάσκαλοι, οι γονείς μας, ο περίγυρος γενικά, δεν μπορεί να διδάξει σε κάποιον να σκέφτεται όπως σκέφτονται οι πλούσιοι. Κάποιος που ζει με περιορισμένο τρόπο δεν μπορεί να σου διδάξει πώς να ζήσεις με απεριόριστο. Έτσι, ένας φτωχός δεν μπορεί να σου πει πώς να γίνεις πλούσιος.

Λάθος νοοτροπία

Αυτό είναι εμφανές σε οποιονδήποτε λειτουργεί με νοοτροπία που βασίζεται στην λογική. Λίγοι άνθρωποι είναι σε θέση να σκέφτονταιγια τα χρήματα, χωρίς να δυσκολεύονται με το αρνητικό συναίσθημα το οποίο παράγεται από δεκάδες πεποιθήσεις της μεσαίας τάξης.

Έτσι και οι προερχόμενοι από την μεσαία τάξη αριστεροί και ιδεοληπτικοί κυβερνήτες μας, έχουν τεράστια δυσκολία στο να αντιληφθούν το πώς παράγεται ο πλούτος και για αυτό «διαπραγματεύονται» μόνο ζητώντας και απειλώντας, με γνώμονα μόνο την προστασία της τάξης από την οποία προέρχονται. Και όταν αυτό συναντάει την λογική, αυτοί αδυνατούν να την δεχθούν και κάνουν λάθη πανικού. Η κυβέρνησή μας αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε πανικό.

Όσοι γνωρίζουν πώς να παράγουν πλούτο, ξέρουν να βλέπουν τα χρήματα για ότι είναι και ότι δεν είναι, μέσα από τα μάτια της λογικής. Αυτοί ξέρουν ότι τα χρήματα είναι ένα κρίσιμο εργαλείο που σου προσφέρουν επιλογές καιευκαιρίες. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας σε αυτήν ακριβώς την δυνατότητα βασίστηκαν. Κακομάθανε τον ανώριμο λαό μας με εύκολα χρήματα που του τα μοίραζαν αφειδώς και εντελώς απροκάλυπτα. Την ίδια πεποίθηση ακριβώς είχαν και στην κυβέρνηση των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων των ΑΝΕΛ πριν γίνουν κυβέρνηση, ότι θα έχουν όσα θέλουν λεφτά να μοιράσουν στους πελάτες τους όταν γίνουν κυβέρνηση. Φυσικά λεφτά δεν υπάρχουν και πολύ ευτυχώς που δεν υπάρχουν, γιατί με την αριστερή τους στρεβλή οπτική προς το χρήμα, θα φόρτωναν με απίστευτα επιπλέον χρέη τις εκατό επόμενες γενιές Ελλήνων. Δεν τους άρεσε καθόλου που βρήκαν άδεια ταμεία και αντί να πουν την αλήθεια στον κόσμο,αυτοί λένε ψέματα ότι «διαπραγματεύονται» σκληρά (πόσο γελοίο ακούγεται αυτό), θεωρώντας ότι με εκβιασμούς προς τους εταίρους μας, αυτοί θα συνεχίσουν να τους παρέχουν το μόνο εργαλείο που αποχαυνώνει τους κακομαθημένους Έλληνες, το τζάμπα και εύκολο χρήμα.

Οι λαοί της Ευρώπης δεν μας θέλουν

Αλλά δυστυχώς για αυτούς, αυτήν την φορά οι βελαδινοφάγοι δεν θα τους κάνουν την χάρη. Αυτήν την φορά οι πολιτικοί της Ευρώπης έχουν έναν σημαντικό υποκινητή της επερχόμενης απόφασής τους να μας πετάξουν τους Έλληνες από την ευρωζώνη, τους λαούς τους. Η επικίνδυνη αυτή αριστερή Ελληνική κυβέρνηση κατάφερε σε απίστευτα σύντομο διάστημα να κάνει εχθρούς τους απλούς ανθρώπους όλης της Ευρώπης. Όσοι δεν είναι θυμωμένοι μαζί μας, απλά μας ειρωνεύονται. Πόσο ντροπιαστικό είναι αυτό… Τους έχουμε κουράσει με τις γελοιότητες και την αναξιοπρεπή και εκβιαστική ζητιανιά που επιδίδονται οι αναίσχυντοι γυρολόγοι αριστεροί υπουργοί μας. Μας οδηγούν μαθηματικά σε καταστροφή. Θα είναι τόσο μεγάλη η καταστροφή της Ελλάδας που θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 χρόνια για να ανακάμψει κάπως η χώρα.

Η τραγική αριστερή Ελληνική κυβέρνηση τώρα πλέον έχει μόνο δύο επιλογές: Ή να αντιληφθεί πως δημιουργείται το χρήμα και να σοβαρευτεί ή να συνεχίσει να φέρεται ανώριμα και να πέσει. Και επειδή όπως ανέφερα πιο πάνω, βλέπω ότι σκέφτεται όπως οι φτωχοί, απλά θα πέσει και ελπίζω πολύ σύντομα.”


*** Ο Πασχάλης Φίλιος είναι επιχειρηματίας στον τομέα των ακινήτων.
Είναι θερμός υποστηρικτής της ελεύθερης αγοράς.
Κατάγεται από την Ορεστιάδα και ζει στην Αθήνα και στο Dubai.




Δημοφιλείς αναρτήσεις