Το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο του 4-4-2

“Τα περί φιλοευρωπαϊκών μέτώπων και οι λοιπές ανοησίες που ακούγονται αποτελούν μόνο δείκτη του ελλείμματος ιδεολογικής συγκρότησης και ηθικής υπόστασης της ψευτοαστικής τάξης της χώρας. Αλλά και μέτρο της ευήθειας και της τσάμπα μαγκιάς της.



Φιλοευρωπαϊκό μέτωπο θα υπήρχε από την πρώτη στιγμή, θα είχε σχηματισθεί αυτόματα και αυθόρμητα, αν ένα κρίσιμο ποσοστό των κατοίκων αυτής της χώρας ήταν Ευρωπαίοι. Δεν είναι όμως.

Ένα ετερόκλητο και ασυντόνιστο τσούρμο εξαγοράσιμων μεταπρατών είναι, που νομίζουν πως μπήκαν στα μεγάλα σαλόνια, επειδή τις τελευταίες δεκαετίες παρουσιάσαν υψηλούς δείκτες κατανάλωσης και έκαναν μερικά Σ/Κ στο Λονδίνο και το Παρίσι.

Και τώρα κοιτάζουν απεγνωσμένα πως θα σώσουν όπως όπως τον κώλο τους. Πως θα τον σώσουν προσωπικά, ας είναι και στην πλάτη του γείτονα. Και αποτυγχάνουν και θα αποτυγχάνουν και στο μέλλον ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο. Επειδή αναγνωρίζουν επιθυμίες και δικαιώματα στον εαυτό τους, αλλά όχι και στον αναλώσιμο γείτονα.

Αλλά ας μην πάμε μακριά. Και μόνο να δει κανείς ποιοι θα ηγηθούν του φιλοευρωπαϊκού μετώπου σωτηρίας είναι αρκετό για να βγάλει τα θλιβερά του συμπεράσματα. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι που θα οδηγήσουν τον "αστικό" κόσμο στο ευρωπαϊκό του πεπρωμένο. Οι Βαλκάνιοι φύλαρχοι και οι λοιποί κομματάρχες υποτακτικοί τους. Οι εμπνευστές του 4-4-2 στους διορισμούς στο δημόσιο. Οι συντάκτες του ευρωπαϊκότατου νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Καλή Ευρώπη να έχουμε αγαπητοί αστοί.”



Δημοφιλείς αναρτήσεις