Με ανοιχτό μυαλό και όχι με ανοιχτές φυλακές

“Ως «βιτρίνα» χαρακτήρισε τον τίτλο του νόμου σχετικά με τις Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, η Χριστίνα Ταχιάου καθώς όπως τόνισε το νομοσχέδιο αυτό επί της ουσίας δεν πραγματοποιεί καμία μεταρρύθμιση.



Η βουλευτής του Ποταμιού κατά τη διάρκεια της ομιλίας της χθές στην Ολομέλεια της Βουλής, υπογράμμισε πως κανένα προτεινόμενο μέτρο στο παρόν σχέδιο νόμου δεν μεταρρυθμίζει προς το καλύτερο τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές και σαφώς δεν συμβάλει στο σωφρονισμό των κρατουμένων.

Η Χριστίνα Ταχιάου αναφέρθηκε στις διεθνείς καταδίκες της Ελλάδας για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις φυλακές και απηύθυνε ερώτημα στον Υπουργό για το πώς σκοπεύει να βελτιώσει αυτές τις συνθήκες αλλά και τι αποτελέσματα θα έχουν τα μέτρα άτακτης και πρόωρης αποφυλάκισης χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στέλνοντας καταδικασμένους τρομοκράτες σπίτια τους.

«Τα μέτρα αυτά δεν μεταρρυθμίζουν το σωφρονιστικό σύστημα σε λιγότερο απάνθρωπο, αντίθετα συντελούν στην απενοχοποίηση της βίας με πολιτικά κίνητρα», είπε χαρακτηριστικά.

Το Ποτάμι θα στήριζε οτιδήποτε σωστό ερχόταν στη Βουλή, υποστήριξε η βουλευτής του Ποταμιού, ενώ μάλιστα τόνισε πως η ίδια υποστηρίζει θερμά το διάλογο με όλα τα μέρη, αλλά και την επανένταξη των καταδικασμένων που έχουν επιδείξει ειλικρινή μεταμέλεια. Ωστόσο, ο διάλογος της κυβέρνησης δεν γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Χριστίνα Ταχιάου, πρότεινε επίσης, την αξιοποίηση των υπαρχουσών αγροτικών φυλακών, μέτρο που απουσιάζει τελείως από το παρόν νομοσχέδιο.”



Δημοφιλείς αναρτήσεις