Το κράτος πρέπει να μειωθεί ... Χθες

“Μία χώρα καταστρέφεται μέρα με τη μέρα επειδή το ανορθολογικό και μουχλιασμένο Κράτος δεν δέχεται ούτε για μία στιγμή να αναδιαμορφώσει τις λειτουργίες του, να μειωθεί, να μετασχηματιστεί, να εκσυγχρονιστεί.



«…Το Κράτος θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και τον ιδ. τομέα.»
Μα καλά, δεν έχουν καταλάβει τίποτα;;;
Το Κράτος είναι τελικά το φάρμακο διά πάσαν νόσον και πάσαν μ@λ@κί@ν;;;

Το Κράτος... Πάλι το Κράτος... Πάντα το Κράτος… με κατοχυρωμένη όμως την προμήθεια υπουργών, ιδιωτικά συμφωνητικά με τους υπαλλήλους και ρουσφέτια… αναβαθμισμένα, επίσημα.

Αυτό το άρρωστο, το χρεοκοπημένο, το διεφθαρμένο, το ανίκανο Κράτος που όλοι βρίζουμε από τη μία… είναι το ίδιο, είναι αυτό που υποτίθεται πως θα μας σώσει από την άλλη… με διορισμούς και με επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις για την μείωση της ανεργίας. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ. ΤΑ ΙΔΙΑ. Οι ίδιες αποτυχημένες πρακτικές. Αλλά… τώρα θα το κάνουμε σωστά. Πριν… το κάναμε λάθος. Οι Κρατιστές με τον μπλε και τον πράσινο μανδύα το έκαναν λάθος. Τώρα το λάθος… θα το κάνουμε σωστά… Δεν θα βάλουμε το χέρι στο Κρατικό βάζο με το μέλι των φορολογούμενων. Το βάζο όμως πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να φροντίζει το Κράτος- Μπαμπάς τα «δικά του τα παιδιά» και να φέρει έτσι την ίδια εικονική, «πέτσινη» και μη διατηρήσιμη ανάπτυξη και στα άλλα τα παιδιά που είναι… αλλουνού.

Θα ακολουθήσουμε πάλι την ίδια αναποτελεσματική τακτική ώστε να φέρουμε την ανάπτυξη με τα πήλινα πόδια, ενισχύοντας την κατανάλωση και βελτιώνοντας την ζήτηση ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΑ, χωρίς όμως να βελτιώνουμε την προσφορά που θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο;;;

Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού και όχι εχθρικού στην επιχειρηματικότητα, και η συρρίκνωση του Κράτους με την ευρύτερη έννοια, ώστε να μην εκτοπίζει επενδύσεις και να πάψει να προκαλεί αλλεργία στους επενδυτές και στην υγιή επιχειρηματικότητα, ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, αφού απαιτεί ισχυρές συγκρούσεις με πανίσχυρες συντεχνίες, συμφέροντα αλλά κυρίως με μία ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ που έχει κυριαρχήσει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη…

Οι επαναπροσλήψεις.

Η παροχολογία.

Η ΕΡΤ.

Τα προνόμια των Δεητζήδων.

Να δίνει αρκετά το Κράτος σε αρκετούς, ώστε να καταναλώνουν εισαγόμενα προιόντα, για να… μην καταρρεύσει εντελώς… ο ιδ. τομέας.

Να ανασάνει η επιχειρηματικότητα του καφέ, του souvlaki, της ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ, η επιχειρηματικότητα της κατανάλωσης, του παρασιτισμού.

Η επιχειρηματικότητα της καφετέριας όπου θα πίνει καφέ ο συνταξιούχος και ο άνεργος του ιδ. Τομέα.

Η εξωστρέφεια δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μας.

Για αυτό «θα πατάξουμε» την φοροδιαφυγή και την διαφθορά.

Ακούς εκεί «δεν πληρώνω».

Μία ερώτηση μόνο.

Αυτός ο ήδη δοκιμασμένος κύκλος χρήματος (με τα γνωστά αποτελέσματα)…

έσοδα --> Κρατικές παροχές, μισθοί, συντάξεις --> κατανάλωση --> θέσεις εργασίας --> φόρος --> έσοδα…

που τότε τροφοδοτούνταν από τον υπερδανεισμό και την πιστωτική επέκταση, τώρα από πού θα τροφοδοτείται;;;

Από την φορολόγηση ή τους εκτυπωτές;;;”



Δημοφιλείς αναρτήσεις