Εκτός από ήλιο και θάλασσα … έχουμε και αέρα για τα δάνεια

“Το ΤΡΑΓΙΚΟ για την Χώρα ειναι οτι, ενω λεμε αλήθεια στους ξένους οτι εχουμε χρεοκοπήσει, αρα ετσι πρεπει να μας συμπεριφερθούν ... σαν ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ...

Στο εσωτερικό ακόμα δίνουμε τρελές συντάξεις και μισθούς, μονιμοποιούμε στο Δημόσιο και σφυρίζουμε αδιάφορα!!! ... ”



Φλαμπουράρης: Θα πληρώσουμε το χρέος 'με αέρα'

Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει διάλυση της Ευρωζώνης, σχολιάζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σημειώνοντας ότι κίνδυνος «ατυχήματος» δεν υπάρχει για την Ελλάδα και ότι η χώρα θα πληρώσει το χρέος της… «με αέρα».

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τον αν υφίσταται κίνδυνος «ατυχήματος», ο υπουργός απαντά: «Όχι δεν υπάρχει ‘ατύχημα’. Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;».

Και συνεχίζει: «Αέρας είναι. Γι’ αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρεται στην ανάγκη για μια εποχή συμφιλίωσης, «γιατί ο εχθρός είναι απέναντι, όχι μέσα μας», και σε ερώτηση για το ποιος είναι ο εχθρός, απαντά: «ο καπιταλισμός». Εξηγώντας, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ότι «ο πλούτος συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερους. Πρέπει να μεγαλώσει η πίτα και να αναδιανεμηθεί ο πλούτος».

Ο υπουργός παραδέχεται, επίσης, ότι «προσγειώθηκε» απότομα στις δυσκολίες (σ.σ. με την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ), εκφράζει ωστόσο την πεποίθηση ότι η οικονομική ασφυξία θα χαλαρώσει, ώστε η κυβέρνηση να ασκήσει την πολιτική που επιθυμεί. «Θεωρώ ότι μπορούμε» απαντά σε σχετική ερώτηση. «Μέσα από δυσκολίες βέβαια. (…) Εμείς είμαστε διαμεσολαβητές. Ουσιαστικά αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και θα προσπαθήσουμε να τις μετουσιώσουμε σε πολιτική πράξη» αναφέρει χαρακτηριστικά.


ΠΑΣΟΚ για Φλαμπουράρη: 'Ελπίζουμε τις εσωτερικές πληρωμές η κυβέρνηση να τις κάνει σε ευρώ

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

"Θα εξοφλήσουμε με «αέρα» το δάνειο της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, λέει ο υπουργός επικρατείας, κ. Φλαμπουράρης. Χαριτολογώντας ελπίζουμε.

Προφανώς και οι δανειστές μας - χαριτολογώντας και αυτοί - θα μας δώσουν τις επόμενες δόσεις σε «αέρα»" σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη, καταλήγοντας: "Ελπίζουμε τις εσωτερικές τουλάχιστον πληρωμές η κυβέρνηση - σοβαρολογώντας - να τις κάνει σε ευρώ".


Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέο δάνειο τον Ιούνιο

Συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά ή και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, εφόσον χρειαστεί, προαναγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews». «Βεβαίως, να φωνάξει τον κ. Σαμαρά και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, να τους ενημερώσει και να συζητήσουν. Ή, εάν χρειαστεί, να προχωρήσουμε και σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, γιατί όχι;» απαντά σε σχετική ερώτηση.

Υπογραμμίζει πως η εξεταστική για το μνημόνιο θα γίνει για να μάθει ο κόσμος πώς μπήκε σε αυτό η Ελλάδα και σημειώνει: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. Εμένα τουλάχιστον ούτε περνούν από το μυαλό μου ποινικές ευθύνες».

Επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέο δάνειο τον Ιούνιο, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξει διευθέτηση για το χρέος, ενώ τονίζει: «Αν δεν δώσει λύση (σσ. η συζήτηση για το χρέος) και χρειαζόμαστε πάλι δάνειο για να απληρώνουμε τα προηγούμενα δάνεια, δεν είναι λύση. Δεν θα καταλήξουμε σε μια τέτοια λύση, που ούτως ή άλλως δεν θα είναι αποδεκτή, διότι δεν λύνει το πρόβλημα».

Ο κ. Φλαμπουράρης δηλώνει αισιόδοξος για την εξεύρεση συμφωνίας και τονίζει κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά λύση έξω από την ευρωζώνη: «Εμείς ζητούμε λύση μέσα στην ευρωζώνη και νομίζω ότι θα την πετύχουμε. Από αυτά που έχουν πέσει μέχρι τώρα στο τραπέζι, φαίνεται πως θα πετύχουμε λύση. Όχι 100% αυτή που εμείς θέλουμε, αλλά σίγουρα μία που θα διευκολύνει την κατάσταση».

Αναφέρει ότι το θέμα των εκλογών είναι μεν στο τραπέζι, αλλά θεωρεί ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ούτε πως χρειάζονται εκλογές.

Στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση για αιτήματα αλλαγής του: «Δεν θα κάνουν οι Γερμανοί ό,τι θέλουν. Αυτό είναι σαφές. Θέμα Βαρουφάκη ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πωληθεί η δημόσια περιουσία, «ούτε τα λιμάνια, ούτε τα αεροδρόμια, ούτε ο σιδηρόδρομος», αλλά μιλά για αξιοποίηση με συμμετοχή του Δημοσίου. 




Δημοφιλείς αναρτήσεις