Να μην δίνει νέα πνοή στα φαντάσματα του παρελθόντος ο Τσίπρας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει υποστηρίξει ότι το Βερολίνο χρησιμοποιεί νομικά τεχνάσματα για να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων και έχει απειλήσει να κατάσχει ακίνητα γερμανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα.



Ο Τσίπρας έχει επίσης πεί στο κοινοβούλιο ότι δεν υπάρχει ηθική« a la carte», υποδηλώνοντας ότι η Γερμανία δεν μπορεί να πιέσει την Ελλάδα να αναλάβει την αποπληρωμή του χρέους της, ενώ η Γερμανία δεν αναλαμβάνει την δική της.

Σχολιάζοντας τις συνεχιζόμενες αξιώσεις Τσίπρα για τις αποζημιώσεις του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο επικεφαλής της ομάδας ALDE (Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών), Guy Verhofstadt, δήλωσε:

"Ο Τσίπρας πρέπει να σταματήσει να τρέφει το μίσος μεταξύ των ελλήνων και των γερμανών. Με αυτά του τα λόγια, ο κ Τσίπρας υποσκάπτει τις βασικές αρχές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και μας ωθεί πίσω στην προπολεμική λογική της ικανοποίησης μέσω της εκδίκησης".
"Φαίνεται να έχει ξεχάσει ότι πρώην εχθροί έκαναν μια ζωτικής σημασίας επιλογή, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν ένα κοινό μέλλον, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Με τον τρόπο αυτό, διόρθωσαν το λάθος που είχε γίνει στη Συνθήκη των Βερσαλλιών μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο".

"Αντί να δίνει νέα πνοή στα φαντάσματα του παρελθόντος, θα έπρεπε να εστιάσει όλες του τις προσπάθειες στην οικοδόμηση ενός νέου μέλλοντος για την Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας τους πραγματικούς λόγους που το ελληνικό Κράτος καταρρέει:

την διαφθορά και το πελατειακό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας".

"Οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν είναι κάποια υποχρεωτική «εργασία στο σπίτι» που επιβλήθηκε από τις «Βρυξέλλες» ή τη Γερμανία, αλλά είναι ο μόνος δρόμος για τη δημιουργία ενός ακμάζονοντος μέλλοντος για την Ελλάδα".






Δημοφιλείς αναρτήσεις