11 χρόνια πίσω το Ευρώ

Μια ανάσα από χαμηλό 11 ετών βρέθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου την Τετάρτη, μία ημέρα πριν τη σημαντική συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην οποία αναμένεται να δοθούν οι κατευθύνσεις για τον τρόπο που θα εκτελεστεί το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων που ανακοίνωσε τον Ιανουάριο.



Το ενιαίο νόμισμα διαπραγματευόταν 0,5% χαμηλότερα έναντι του δολαρίου στα 1,1125 δολάρια. Μία υποχώρηση κάτω από τα 1,1098 θα σηματοδοτήσει το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2003. 

Το ευρώ βρέθηκε και σε χαμηλό επταετίας έναντι της στερλίνας στα 0,7253.

«Όλα συνηγορούν στο γεγονός ότι από τη μία έχουμε μία κεντρική τράπεζα η οποία ακολουθεί επιθετική χαλάρωση και από την άλλη μία η οποία αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια» σχολιάζει ο Peter Kinsella, της Commerzbank στο Λονδίνο. Ο σημερινός καταλύτης στην αγορά είναι πιθανώς τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα για την αμερικανική αγορά εργασίας, αναφέρει. 

Μακροπρόθεσμα, ο Peter Dragicevich από τη Commonwealth Bank of Australia, δήλωσε ότι αναμένει το trend της υποχώρησης του ευρώ έναντι του δολαρίου να συνεχιστεί. 

Το ευρώ έχει υποχωρήσει 8% έναντι του δολαρίου από τις αρχές του έτους και κατά 14% σε διάστημα έξι μηνών. 

Η σημερινή υποχώρηση του ευρώ έρχεται παρά τα καλά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης, οι οποίες κατέγραψαν τον τέταρτο διαδοχικό μήνα ανόδου και με τοπ μεγαλύτερο ρυθμό σε διάστημα 9 ετών.


Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις