Οι Άθλιοι του ... Bloomberg

Τους.... Αθλιους του Ουγκώ θυμίζει η έρευνα που δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg και το οποίο αναφέρεται στις οικονομίες που θεωρούνται ως οι πιο άθλιες για να ζει και να εργάζεται κανείς. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στη λίστα με τις χώρες όπου ο δείκτης δυστυχίας έχει πιάσει... κόκκινο.



Συγκεκριμένα, στον πίνακα με τις πιο δυστυχισμένες οικονομίες συγκαταλέγονται η Βενεζουέλα, η Αργεντινή, η Νότια Αφρική, η Ουκρανία και η Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι 5η, η Ισπανία 6η, η Πορτογαλία 10η και η Ιταλία 11η στις φετινές κατατάξεις, ενώ η Ιρλανδία είναι σε πολύ καλύτερη θέση πέφτοντας στη 16η θέση της λίστας.

Για τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα δεν άλλαξαν πολλά από πέρυσι, όταν βρίσκονταν στις τρεις από τις 4 πρώτες θέσεις. Πέντε χρόνια μετά από την υιοθέτηση του όρου PIIGS από τους επενδυτές, για να περιγράψουν τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες με φουσκωμένα δημοσιονομικά ελλείμματα- Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία- οι τέσσερις από αυτές παραμένουν σε δεινή κατάσταση.

Ο πληθωρισμός είναι μία ασθένεια που μπορεί να καταστρέψει μία κοινωνία, είχε πει κάποτε ο νομπελίστας Οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν. Αν προσθέσει κανείς στη «διάγνωση» την αυξανόμενη ανεργία και προκύπτει ένας όχι ιδιαίτερα τεχνικός όρος για τον εξουθενωτικό αντίκτυπο στους ανθρώπους: δυστυχία, γράφει το Bloomberg. ”



Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις