Τι πρέπει να έχει αύριο στο νού του ο Βαρουφάκης

Με τα δύο αυτά, χαρακτηριστικά ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO, πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση στη κρίσιμη διαπραγμάτευση!!”


Φυσικά μετράνε κι άλλα ...



Εντυπωσιακή είναι η στήριξη που λαμβάνει από την κοινωνία η κυβέρνηση τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις της όσο και στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η ALCO για το topontiki.gr.
 
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η ανταπόκριση των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων, εκτός των δύο της συγκυβέρνησης, οι οποίοι εκδηλώνουν όχι μόνο την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και τη θετική στάση τους στη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας.
 
Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης η συναισθηματική στάση των ερωτηθέντων έναντι των προγραμματικών δηλώσεων, αφού δηλώνουν σε μεγάλα ποσοστά ενθουσιασμό και υπερηφάνεια.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα για την αξιολόγηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης το 67% τις αξιολογεί θετικά και πολύ θετικά, το 9% αρνητικά και πολύ αρνητικά, το 19% δείχνει αδιάφορο και το 6% δεν απαντά.



 
Ανά κομματική προτίμηση, οι ψηφοφόροι των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συμφωνίας με τις προγραμματικές δηλώσεις, πολύ ψηλά βρίσκονται όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, αλλά τα πιο εντυπωσιακά ποσοστά είναι το 68% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 31% αυτών της Ν.Δ.


 
Σε ό,τι αφορά τη συναισθηματική προσέγγιση των προγραμματικών δηλώσεων, ενθουσιασμός και υπερηφάνεια προκλήθηκε στο 47% των ερωτηθέντων, αδιάφορο ήταν το 24%, ανησύχησε το 20% και αρνητικό δηλώνει μόλις το 2%.



Στο ερώτημα «Εσείς προσωπικά θα δίνατε ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;» το «Ναι» φτάνει το 59%, το «Όχι» στο 34% και δεν απαντά το 7%.


 
Ανά κομματική προτίμηση, εκτός από τα αυτονόητα θηριώδη ποσοστά των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, εντύπωση προκαλεί το ότι το 60% των ψηφοφόρων της Χ.Α., το 57% του ΠΑΣΟΚ, το 53% του Ποταμιού και το 48% του ΚΚΕ θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στον αντίποδα, αρνητικό εμφανίζεται το 81% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.


 
Σε ό,τι αφορά «τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας», σύμφωνο είναι το 75% των ερωτηθέντων, αρνητικό μόλις το 15% και δεν απαντά το 10%.


 
Ανά κομματική προτίμηση με τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης συμφωνούν σε ποσοστά άνω του 90% οι ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και Χ.Α., κατά 73% αυτοί του ΚΚΕ, κατά 69% του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και το εκπληκτικό 41% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.






Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις