Κυβέρνηση μόνο του (κατά Βαρουφάκη) τσούρμου της αριστεράς;

“Το 65% του ελληνικού λαού που απέρριπτε σταθερά τις εκλογές προφανώς προέβλεπε τα ρεζιλίκια μιας Βαλκανικής Ελλάδας με τον πρωθυπουργό να του αγοράζουνε γραβάτες, τον υπουργό Οικονομικών να του κουνάνε το δάχτυλο και τον αναπληρωτή υπουργό να του διορθώνουν το κασκόλ μπροστά στις κάμερες όλου του πλανήτη. Η σιγουριά του Καμμένου και του 4% του ΣΥΡΙΖΑ δεν φτάνουν. Η δε εντολή του υπόλοιπου 33% μένει να φανεί.


Για ποιο λαό μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ και για ποια από τις εντολές που έχει πάρει εκτός από το να παραμείνει σταθερά στην Ευρώπη και το ευρώ. Ας μην απέσυρε, προσωπικά ο κ. Τσίπρας, την μπούρδα ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ για τον ΣΥΡΙΖΑ και θα σου έλεγα αν έβλεπε κυβέρνηση.
Ο λαός που ακολουθεί το (κατά Βαρουφάκη) τσούρμο της αριστεράς... πέρα του Π. Καμμένου και του 4% δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ επειδή πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ, στις ικανότητές του, τα οράματα, τον τσαμπουκά προς τους δανειστές και τους ζουρνάδες...

Κατέφυγε στον ΣΥΡΙΖΑ ως την τελευταία λύση που προσέφερε το μπουλούκι του θιάσου της πολιτικής σκηνής του τόπου μας. 

Κατέφυγε στον ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί δεν κυβέρνησε και άρα είναι άφθαρτος και αμόλυντος, λες και δεν γνωρίζει ότι βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τεράστιες ευθύνες στη διακυβέρνηση της μεταπολίτευσης. 

Κατέφυγε στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήθελε να διώξει προσωπικά τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο μην αντέχοντας άλλο την αλαζονεία τους με την απίθανη και προκλητική εμμονή τους να κρατήσουν αλώβητο τον κρατικό πελατειακό μηχανισμό ρημάζοντας τη μεσαία τάξη, τον ιδιωτικό τομέα και τους συνεπείς φορολογούμενους.

Κατέφυγε (εκτός του ισχυρού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ) από την Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 5% (σύμφωνα με υπολογισμούς και της Ν.Δ) ως απάντηση στο αίσχος του ΕΝΦΙΑ και της άλλης ανόητης φορολογικής σύνθλιψης η οποία αποδείχθηκε και αναποτελεσματική στην πράξη. 

Κατέφυγε στον ΣΥΡΙΖΑ ως απελπισμένος , αγανακτισμένος και με διάθεση να τιμωρήσει τον δικομματισμό. 

Αλλά αυτός ο λαός δεν κουνάει ρούπι από τη θέση του να παραμείνει στην Ευρώπη, στο ευρώ και να δει την Ελλάδα να απομακρύνεται από τον τριτοκοσμικό χαρακτήρα και την αναξιοπιστία της. 

Και αυτή είναι η εντολή του λαού που μετακόμισε πολιτικά από τα αστικά κόμματα και έδωσε την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει. 

Πέραν δε αυτού του ποσοστού στο τσούρμο της (κατά Βαρουφάκη) αριστεράς που έδωσε μαζί με τον Καμμένο την εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει προστέθηκε και ένα σημαντικό διψήφιο ποσοστό οπαδών όχι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αποκλειστικά και μόνο της ιδέας ότι έφθασε η «κλάση» του… να υπηρετήσει στον νέο κομματικό στρατό που θα καταλάβει τις παρυφές και τις κορυφές του κράτους με μονιμότητα και παχυλές αμοιβές. 

Όμως αυτός ο λαός (που επικαλούνται οι κ.κ. Τσίπρας και Βαρουφάκης) είναι που θα το βάλει στα πόδια όταν αντιληφθεί για τα καλά ότι ο κ. Σταθάκης με τις ευλογίες των κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη θα αρχίσει να πουλάει τα ασημικά και τα χαλιά... για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. 

Μόνο αυτός ο λαός που θα αρχίσει (νωρίτερα από το καλοκαίρι) την γκρίνια έδωσε εντολή στον κ. Τσίπρα ακόμη και να συγκρουστεί με τους δανειστές αρκεί να μην πειράξει τις κρατικές καρέκλες αδιαφορώντας αν απέξω από το παράθυρο του πεινάνε 2.000.000 άνεργοι. 

Γι αυτόν τον λαό παριστάνει τον τσαμπουκά στην Ευρώπη ο κ. Τσίπρας και υποχρεώνεται να μετονομάσει την παράταση του μνημονίου σε «γέφυρα διαπραγμάτευσης» το ΤΑΙΠΕΔ σε Γενική Γραμματεία και τις ιδιωτικοποιήσεις σε εκσυγχρονισμό και αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας. 

Αυτός όμως ο λαός που έχει μάθει να σιτίζεται στον κρατικό κορβανά και να θεωρεί τρόπαιο ταξικής πάλης την αποβιομηχάνιση της χώρας, τη διάλυση μεγάλων αλλά και μεσαίων επιχειρήσεων και θεωρεί εχθρό της κοινωνίας οτιδήποτε δεν λέγεται ψιλικατζίδικο, φούρνος, και καφετέρια θα είναι ο πρώτος που θα χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό κατεστημένο.

Εάν, μέχρι το καλοκαίρι, αποφύγουμε το πολιτικό ή οικονομικό ατύχημα (που είναι ορατό από σήμερα) χρέος της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα θα είναι (βεβαίως μεταξύ πολλών άλλων) να αναζητήσει στην μεσαία τάξη που έγκαιρα αντιλήφθηκε την περιπέτεια των εκλογών, τον λαό εκείνο που είναι σε θέση και να δώσει εφαρμόσιμες εντολές εκτιμώντας κατά πόσο μπορεί τις εφαρμόσει η κυβέρνηση που επιλέγει. Αυτόν τον λαό δεν τον έχει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και οφείλει να τον αναζητήσει με εθνική συνεννόηση.”






Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις