Δεν μπορεί μια χώρα να βγεί από την κρίση με λιτότητα, δεν γίνεται

“Την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα δεν θα πάει πουθενά με τα συνεχιζόμενα μέτρα λιτότητας» εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Μάικλ Δουκάκης.




Μιλώντας στην εφημερίδα της ομογένειας «Εθνικός Κήρυκας», ο κ. Δουκάκης ανέφερε ότι «αυτές οι πολιτικές της λιτότητας είναι τρομερές» και τόνισε ότι «δεν μπορεί να βγει μια χώρα από την οικονομική κρίση με λιτότητα, δεν γίνεται. Το δοκιμάσαμε εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1929 υπό τον Χούβερ, είχαμε την χειρότερη οικονομική ύφεση στην ιστορία».

Σε ερώτηση για το χρόνο και την αναγκαιότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών, τη στιγμή που η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει την οικονομική κρίση, ο κ. Δουκάκης σημείωσε:

«Είναι πολύ αυτονόητο όταν πιέζεις μια χώρα να υιοθετεί πολιτικές, οι οποίες δεν μπορούν να την βγάλουν από την οικονομική ύφεση, τότε κάποια στιγμή ο λαός θα πει φτάνει πια, αρκετά, δεν αντέχουμε άλλο».

Αναφερόμενος στο τι μπορεί να σημαίνει μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δουκάκης είπε χαρακτηριστικά: «ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί; Θα μείνει στο ευρώ, δεν θα μείνει; Νομίζω πως όλα είναι στον αέρα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Δουκάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει τη λιτότητα και να επιδιώξει να αναθερμάνει τις οικονομίες των κρατών της Ν. Ευρώπης ...”




Δημοφιλείς αναρτήσεις