Η πολιτική του ό,τι νάναι - πανταχόθεν

“Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει διαρκώς το ματάκι για την τούμπα που αναμένεται ότι θα κάνει από το δημοσκοπικώς καταγεγραμμένο 68% των ψηφοφόρων του.

Η επίσημη κομματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως όχι μόνο δεν υφίσταται θέμα νέας παράτασης, αλλά δεν αναγνωρίζει καν την τρέχουσα δίμηνη.



Αυτό που λέει η κ. Βαλαβάνη είναι απλώς μπούρδα. Όποια παράταση μπορεί να δοθεί θα αφορά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που άφησαν ημιτελή οι Σαμαράς-Βενιζέλος. Δηλαδή, την τήρηση συμπεφωνημένων ήδη από την άνοιξη 2014.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να ανοίξει άλλη διαπραγμάτευση, ας το κάνει.
Όμως τα €7.4 δις του 2014 και τα €12.5 του ΔΝΤ δεν πρόκειται να εκταμιευθούν πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την τελευταία αξιολόγηση.
Να δούμε πώς θα κρατηθούμε στην ευρωζώνη έτσι!
Το καλό σενάριο είναι πως θα καμώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ πως πάει για την άλλη διαπραγμάτευση, την πρώτη μέρα θα του το ξεκόψουν και... τι να κάνουμε;
Ας περιμένει το σκίσιμο του Μνημονίου! Το κακό είναι πως όντως πιστεύουν αυτές τις σαχλαμάρες.
Δράττομαι της ευκαιρίας από το δεύτερο μέρος του άρθρου να θυμίσω αυτά που οι πονηροί θέλουν να ξεχνάνε. Η κα Βαλαβάνη λέει πως δημόσια περιουσία μέσω ΤΑΙΠΕΔ θα πάει για την ενίσχυση (κεφαλαιακή ελπίζω, γιατί με ταμειακή ανοίγει λεωφόρος διαφθοράς και κακοδιαχείρισης) των ασφαλιστικών Ταμείων.
Αν κάτι σας θυμίζει η θέση, είναι ακριβώς η δέσμευση του κ. Βενιζέλου, σε δύο ομιλίες του, κατά την ενταφιακή ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ΓΑΠ την 4/11/2011.
Δέσμευση, όχι σαχλαμάρες, πως οι απώλειες των Ταμείων από το PSI θα καλυφθούν με τη μεταφορά δημόσιας περιουσίας προς αυτά.
Δύο φορές για να το εμπεδώσουμε.
Προφανώς, επί σαράντα μήνες ακόμη στην κυβέρνηση η δέσμευση ξεχάστηκε.
Θάχει πλάκα τώρα να βγει ο κ. Βενιζέλος ή τα εξαπτέρυγά του και να κάνουν κριτική.
Για να καταλαβαίνουμε πόσο φτηνή είναι η σωτηρία που πουλάει κάθε ένας από τους σωτήρες.
Επειδή πλέον το "σωτήρας" έχει γίνει επάγγελμα - το οποίο θέλουν να κρατήσουν κλειστό! - οι επαγγελματίες του χώρου ανταλλάσουν την πραμάτειά τους.
Το μόνο που μετράει είναι ...
να χάφτουν οι πολίτες κάθε μπούρδα που σερβίρεται ...”


George J. Prokopakis

University of Pennsylvania

National Technical University of Athens




Δημοφιλείς αναρτήσεις