Στις 25 κλείνουν οριστικά οι πολιτικοί λογαριασμοί με το παρελθόν

“Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη, «για να ξαναγίνει ο λαός μας αυτοδύναμος» ζήτησε σήμερα το απόγευμα και από τον Βόλο, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του ομιλίας στην Μαγνήσια. Όπως υποστήριξε, στις 25 Ιανουαρίου κλείνουν οριστικά οι λογαριασμοί με το πολιτικό παρελθόν.




Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άνοιγμα τόσο προς τους ψηφοφόρους τους μεσαίου χώρου όσο και ειδικότερα της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας: «ο κ. Σαμαράς θεωρεί τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης, δική του ιδιοκτησία. Θα διαψευσθεί όμως οικτρά». Και συμπλήρωσε: «στους ψηφοφόρους της ΝΔ στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: δώστε μας τη δύναμη κι ελάτε μαζί μας να διεκδικήσουμε πραγματικά μια καλύτερη λύση για την πατρίδα μας, μέσα στην ευρωζώνη. Ο στόχος μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και να κάνουμε πράξη την κοινωνική ευαισθησία που δεν είναι μονοπώλιο κανενός».

Ο Αλ. Τσίπρας σχολιάζοντας ότι αυτοί που είναι σε πανικό προσπαθούν τώρα να τρομοκρατήσουν τον λαό έδωσε απαντήσεις - εγγυήσεις με «καθαρές κουβέντες», όπως είπε, σε έξι «επίμαχα» σημεία: πρώτον ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ευρώ χωρίς άλλες θυσίες εκ μέρους των πολιτών. Δεύτερον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Τρίτον εγγυάται και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το 2015 τον ΕΝΦΙΑ και θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Τέταρτον εγγυάται για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. «Ένα φορολογικό σύστημα που δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί λαθρέμπορους και φοροφυγάδες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Πέμπτον δεσμεύεται για το τέλος της διαπλοκής και εγγυάται ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν στον τόπο. Εγγυάται, όπως υπογράμμισε, ότι θα καταλογισθούν οι πολιτικές ευθύνες και θα αναζητηθούν και οι ποινικές εκεί όπου υπάρχουν. Έκτον εγγυάται ότι από την επομένη των εκλογών θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί θα είναι η αρχή του τέλους της λιτότητας και των μνημονίων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος για μία ακόμη φορά κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά για «ρεσιτάλ κινδυνολογίας», «λαϊκισμό» και «παροχολογία». Το σύστημα που πεθαίνει, ξέρει ότι εμάς δεν θα μας βάλει στο τσεπάκι του, για αυτό και κατέφυγε στην τρομοκρατία του GREXIT, του bankrun, παρατήρησε. Αυτήν την προπαγάνδα, όμως, την τελείωσε η ίδια η Ευρώπη. Τράβηξαν το χαλί της τρομοκρατίας οι ίδιοι οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έμειναν μόνο κάτι οίκοι αξιολόγησης να στηρίξουν τους λύκους. Έμεινε μόνο ο κ. Σόιμπλε και ένας άθλιος τεχνητός τραπεζικός πανικός. Σκέφτονται μάλιστα, πρόσθεσε, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξαναφέρουν αυτό το ψεύτικο πανικό όσο πιο επίσημα μπορούν, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Αυτό είναι το τελευταίο τους χαρτί, το χαρτί της απελπισίας. Αλλά είναι πια αργά! Ο λαός έχει ήδη αποφασίσει. Έχει στρέψει την πλάτη στους εκβιαστές και τους τρομοκράτες. Ο λαός πια τρομοκρατεί τους τρομοκράτες.

Εκτενή αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στο θέμα της ανεργίας, τονίζοντας ότι αποτελεί χρέος να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης, και προς τούτο πρότεινε: κατώτατο μισθός στα €751.

Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και του εργατικού δικαίου. Κατάργηση των ρυθμίσεων για τις μαζικές απολύσεις. Σχέδιο για 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Ενώ αναφέρθηκε και σε λοιπά μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα.

Όσον αφορά στους αγρότες δεσμεύτηκε-μεταξύ άλλων- για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με ισόρροπη πολύ-πολική ανάπτυξη και διακριτές τοπικές ταυτότητες. Διότι μόνο έτσι, όπως είπε, θα παραχθεί πραγματικό τοπικά προστιθέμενο προϊόν και θα δημιουργηθεί πλούτος και ευημερία. Ενώ αναφέρθηκε και σε Σχέδιο Μετάβασης σε Βιώσιμη Γεωργία.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν είναι «ούτε λαϊκισμός, ούτε παροχές» και συμπλήρωσε: Είναι το δικό μας χρέος Το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε. Το χρέος της ανατροπής αυτής της εφιαλτικής κατάστασης και της αλληλεγγύης σε όσους έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα.

Εξάλλου ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το θέμα του ελληνικού χρέους λύνεται με ευρωπαϊκή διάσκεψη και ριζοσπαστικές προτάσεις μακριά από τις εμμονές γραφειοκρατών και τις ορέξεις των αγορών. Μόνη διέξοδος σήμερα είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, συνδυασμένη με μία περίοδο χάριτος και ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του, επεσήμανε με έμφαση.”


Απόδοση ευθυνών για όσα συνέβησαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στα Τρίκαλα.

Κάλεσε τους πολίτες να δημιουργήσουν το «μεγάλο ρεύμα αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα», παρουσίασε τους υποψηφίους του κόμματος, ενώ στη σύντομη ομιλία του προσέθεσε πως «ο λαός πια δεν φοβάται. Άλλοι είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να φοβούνται και καλώς φοβούνται».

«Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει για να καθίσει στις θέσεις και τις καρέκλες της εξουσίας προς μία απλή εναλλαγή, όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια», όπως είπε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε, θα έρθει με έναν και μόνο στόχο. Να ξαναφέρει τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια στον λαό μας… Να ξαναφέρει τη δημοκρατία.

«Και δικαιοσύνη πάνω από όλα σημαίνει, ότι όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον τόπο, από την αρχή θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ευθύνες».

Την άλλη Κυριακή, εμείς ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντησή του, ενισχύοντας το ΣΥΡΙΖΑ για να συγκρουστεί όχι με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος ήδη, όπως τόνισε, βουλιάζει μέσα στην κινδυνολογία και το ψέμα, διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας, αλλά την επόμενη Κυριακή, πρόσθεσε ο λαός θα δώσει ψήφο στήριξης στο ΣΥΡΙΖΑ για να συγκρουστεί με το καθεστώς της ολιγαρχίας που λεηλάτησε την πατρίδα τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Κατόπιν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε περιοδεία στην Καρδίτσα όπου συναντήθηκε με αγροτικούς συλλόγους και τον Αμπελοοινικό Σύλλογο στον πεζόδρομο της Καρδίτσας.

Πριν τη συνάντηση αυτή πραγματοποίησε χαιρετισμό, μπροστά στο εκλογικό κέντρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πια δεν είναι η απειλή, είναι η ελπίδα, η μεγάλη ελπίδα για την Ευρώπη, μια Ευρώπη που έχει ανάγκη για μια αλλαγή πορείας, και αυτό το αποδέχονται πια σε όλα τα μήκη και πλάτη της γηραιάς ηπείρου.

Συνάντηση αγροτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς

«Η μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει για το αύριο αυτής της χώρας, είναι η συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Και παραγωγική ανασυγκρότηση χωρίς στήριξη στον παραγωγό και στον κτηνοτρόφο, δεν υπάρχει».

Αυτά ανέφερε σήμερα από τα Τρίκαλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε στο εκλογικό κέντρο του κόμματος με τους κτηνοτροφικούς φορείς των Τρικάλων.

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα της παραγωγικής δραστηριότητας της περιοχής, ενώ παρουσίασε και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας.

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, έχει γίνει ένα πειραματόζωο διάλυσης της παραγωγικής βάσης, και μετατροπής της Ελλάδος σε μια αποικία χρέους.

Αυτά που γίνανε είναι εγκληματικά, πρόσθεσε για να εξηγήσει:
«Το θέμα είναι πως μπορούμε από εδώ και πέρα μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, στα προβλήματα.

Το πρώτο που εμάς απασχολεί είναι η μείωση του κόστους παραγωγής.

Είτε αυτό αφορά τον παραγωγό, είτε τον κτηνοτρόφο.

Έχω την αίσθηση ότι για να μπορέσουμε να ξανακάνουμε τον πρωτογενή τομέα ατμομηχανή ανάπτυξης της πατρίδας, πρέπει να ανασυγκροτήσουμε το συνεταιριστικό κίνημα και να βάλουμε κανόνες στην αγορά».

Όταν ο αγρότης ή ο κτηνοτρόφος είναι πνιγμένος από το λαιμό, επισήμανε ακόμα ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τους κτηνοτροφικούς φορείς, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, δεν μπορεί να παράξει...

Εμείς θέλουμε, να ξαναβάλουμε τον αγρότη ή τον κτηνοτρόφο στην παραγωγική διαδικασία, και να τον ελαφρύνουμε από τα δυσβάστακτα βάρη, διευκρίνισε, κάνοντας λόγο για «τράπεζα ειδικού σκοπού», για την αγροτική κτηνοτροφική οικονομία, που θα δώσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Μιλώντας για τις επιδοτήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι, ο Πρωθυπουργός ήρθε για άλλη μια φορά να κινδυνολογήσει, λέγοντας ότι θα χαθούν οι επιδοτήσεις.

Μα κι αυτές που υπάρχουν τώρα, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, δεν δίνονται μιλώντας για ένα τεράστιο γραφειοκρατικό σύστημα.

Εμείς, πρόσθεσε δεν λέμε πράγματα στον αέρα. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να είναι μια χώρα της Ε.Ε. ο λαός της όμως να είναι με αξιοπρέπεια, να μπορεί να έχει ένα μέλλον, μια προοπτική.

Αυτό σημαίνει, διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας ότι όχι μόνο δεν θα χαθούν οι επιδοτήσεις, αλλά θα διεκδικήσουμε, στην Ε.Ε, να υπάρξουν ειδικές αποφάσεις για ενίσχυση συγκεκριμένων κλάδων της παραγωγής.

Ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για δέσμευση, για απλοποίηση και εξορθολογισμό των διαδικασιών με ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών, ώστε να μην υφίστανται οι κτηνοτρόφοι επιβαρύνσεις.

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ερχόμαστε με σχέδιο, να οδηγήσουμε σε αυτό που ονομάζομαι επανεκκίνηση της οικονομίας, σε αυτό που ονομάζομαι παραγωγική ανασυγκρότηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ || Capital



Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις