Το μεγάλο ψέμα τρώει το μικρό …

“Ήμουν χθες στην ΠΟΜΙΔΑ (την πανελλήνια ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) και είχα την ευκαιρία να ακούσω τον κ. Τόλιο, ο οποίος εκπροσωπούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με μια ακόμα υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα της οποίας δεν συγκράτησα.

Υποσχέθηκε ευθαρσώς ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, ότι ο νέος φόρος ακινήτων θα έχει τα μισά έσοδα και θα στηρίζεται στις εμπορικές αξίες.


Δεν είπε λέξη για το πώς αυτά θα χρηματοδοτηθούν (κόστος πάνω από ένα δις) και αποχώρησε εξηγώντας ότι δεν έχουν κάνει ακριβώς το λογαριασμό ...
Μου θύμισε το σοκ που είχα πάθει όταν –μετά από MBA στην Αγγλία και μια μικρή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα-, γνώρισα για πρώτη φορά, πριν 25 χρόνια περίπου, «από μέσα» τους κλασικούς έλληνες πολιτευτές.
Και συνειδητοποίησα ότι οι υπολογισμοί που κάνουν σε θέματα οικονομίας περιορίζονται στις υπολογιστικές δυνατότητες που προσφέρει ο χώρος που διέθετε για μαθηματικές πράξεις το πίσω μέρος (την εποχή εκείνη) ενός πακέτου τσιγάρων Άσσος Φίλτρο κασετίνα.
Αντίστοιχοι είναι και οι υπολογισμοί που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.
Συνειδητοποίησα επίσης, καθώς έβλεπα από κοντά τους εκπροσώπους τους, ότι κι αυτοί όπως και οι ακροατές τους γνώριζαν καλά ότι τίποτε απ’ ότι έλεγαν οι μεν και άκουγαν οι δε δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα.
Δεν ίσχυε καν το σοβιετικό «κάνουμε πως δουλεύουμε και κάνουν πως μας πληρώνουν».
Εδώ δεν έκαναν τον κόπο να πείσουν ότι λένε την αλήθεια και οι ακροατές δεν έκαναν τον κόπο να παραστήσουν ότι τους πιστεύουν.
Τα πράγματα δε γίνονταν ακόμα χειρότερα όταν μίλαγαν οι (πλήθος) βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ που είχαν έρθει εκεί.
Μόλις άκουγε κάποιους από αυτούς –όχι όλους- ο κόσμος να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και να δίνουν εν ονόματι της αλήθειας (πολύ μικρότερες του ΣΥΡΙΖΑ) ψεύτικες υποσχέσεις, ξυπνούσε μέσα του η αγανάκτηση.
Γιατί στις εκλογές η αλήθεια μπορεί να κερδίσει το ψέμα, όταν όμως ανταγωνίζονται το μεγάλο και το μικρό ψέμα, ισχύει ότι και στη θάλασσα.
Το μεγάλο ψέμα τρώει το μικρό.
Στις λίγες μέρες που μας μένουν μέχρι τις εκλογές αυτό που μπορεί ρεαλιστικά να παιχτεί είναι η αποφυγή της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ και η εκλογή μιας τρίτης δύναμης που μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα και να αποτελέσει μια ελπίδα για το μέλλον.
Για αυτό και έχει μεγάλη σημασία η στήριξη του Ποταμιού (που δίνει με όλες της τις δυνάμεις η Δράση) και η νίκη του στη μάχη της τρίτης θέσης επί της Χρυσής Αυγής.
Θα είναι η μοναδική αχτίδα ελπίδας για την πολύ δύσκολη επόμενη μέρα ...”



Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις