Προσπαθούν να δράσουν σαν σερίφηδες στην Ελλάδα

“Μετά από δημοσιεύματα στο Der Spiegel ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να είναι έτοιμη να δεχθεί μια ελληνική έξοδο από την ευρωζώνη και την αντίδραση από τις γερμανικές αρχές, ο πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Gianni Pittella, δήλωσε:



"Οι γερμανικές δεξιές δυνάμεις που προσπαθούν να δράσουν σαν σερίφης στην Ελλάδα ή τα άλλα κράτη μέλη δεν είναι μόνο απαράδεκτες αλλά πάνω απ 'όλα λάθος. Αυτές οι συμπεριφορές μπορεί να παράγουν μόνο τα συναισθήματα του θυμού και της απώθησης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών. Ακόμη περισσότερο, από πολιτική άποψη, συνεχίζοντας να υπερασπίζονται τυφλά την λιτότητα θα ενθαρρύνουν μόνο τους ευρωσκεπτικιστές και τα ευρωφοβικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη.
"Μια υποθετική ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι ακριβώς μια επιλογή. Η προσχώρηση της Ελλάδας στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη. Επιπλέον, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο του ντόμινο.
«Για την επερχόμενη ελληνική εκλογική αναμέτρηση, η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεσμεύεται να υποστηρίξει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, προκειμένου να ανοίξει μια νέα εποχή όπου η δημοσιονομική πειθαρχία θα είναι πλήρως σε συνδυασμό με την ευελιξία, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, καθώς και μέτρα για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της απασχόλησης.
Αν όχι, διακινδυνεύουμε τη διάβρωση της δημοκρατίας » ...”




Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις