Το Τρίδυμο που κληρώνει αλλά δεν πληρώνει


Εγκληματικό τρίδυμο
Τρίδυμος: "Ο μετά δύο άλλων ομού κατά τον αυτόν τοκετόν γεννηθείς"


Η μήτρα είναι η μήτρα του κρατισμού και του λαϊκισμού που επικράτησε στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια και ο τοκετός επώδυνος αφού τα πολιτικά του τέκνα που οδηγούν τη χώρα στην περιπέτεια βγήκαν από τη μήτρα στην ίδια γέννα που κράτησε τρεις ολόκληρες δεκαετίες (70-80-90).
Οι υπολογισμοί τους ακραία ατομικιστικοί και εξουσιολάγνοι.
  • Ο πρώτος θεωρεί ότι με τον τρόμο και τον φόβο έχει μια πιθανότητα (τη μοναδική γιατί ως πρωθυπουργός απέτυχε παταγωδώς), να παραμείνει στην εξουσία.
    Και δος του λοιπόν πιστωτικά γεγονότα και προτροπές για τραπεζικό melt down.
    Στρατηγική του τρόμου που είναι απολύτως προσχεδιασμένη και κυνική.
    Γιατί ποιός θεωρεί ότι είναι "τυχαίο" ο πρωθυπουργός στο καφενείο της Βουλής να μιλά για ευρώ που δεν θα μείνει στις τράπεζες, η κυβερνητική εκπρόσωπος να λέει ότι «Έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να διαλαλεί από τα παράθυρα που κατοικοεδρεύει ότι θα βγάλει ο ίδιος τα λεφτά του από την τράπεζα και ο κεντρικός τραπεζίτης πρώην υπ. Οικονομικών να αποσταθεροποιεί ο ίδιος το σύστημα μιλώντας δημόσια για επικίνδυνη μείωση της ρευστότητας.
  • Ο δεύτερος παίζει σε διπλό ταμπλώ.
    Ώθησε τον πρώτο σε εκλογές χωρίς συμφωνία για να προλάβει τη διάσπαση του κόμματός του και να εξασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία όποιος κι αν εκλεγεί.
    Έτοιμος να συνεργαστεί και με τους δύο με την ίδια ευκολία για να υπερασπιστεί τους τελευταίους "πελάτες" και να διατηρήσει το μόνο που τον κρατά στην πολιτική ζωή.
    Την μοιρασιά των κρατικών θέσεων με ό,τι αυτο συνεπάγεται.
  • Κι ο τρίτος με την ακραία επιπολαιότητα και ανευθυνότητα των ψευδών που λέει στον ελληνικό λαό για την οικονομική πραγματικότητα και των προκλητικών ανοησιών (βλ. το νταούλι με το οποίο θα χορεύουν οι αγορές! που δεν θα αγγίζουν την Ελλάδα επί ημερών του ούτε με ten foot pole με αποτέλσμα -αν έρθει- να λιώσει τα σκαλιά των νομισματικών ταμείων), πυροδοτεί μια άκαιρη πρόωρη εκλογική μάχη, στην οποία αν κερδίσει θα έχει εγγυημένη την καμμένη γη και την κλιμάκωση της κρίσης και του πονου για τον ελληνικό λαό κι αν χάσει θα έχει επιτύχει το μέγα κατόρθωμα να κρατήσει στην εξουσία -για άγνωστο χρόνο- μια κυβέρνηση ταυτισμένη με το πελατειακό κράτος και την βαθειά διαπλοκή (που όπως έγραφα τις προάλλες εξελίσσεται μάλιστα επί των ημερών της από white collar σε blue collar).
Στα χέρια αυτού του εγκληματικού τριδύμου το τόξο του πελατειακού κρατισμού σπαταλά και πάλι τον πόνο και τις τις θυσίες του απλού κόσμου με μόνο κριτήριο μερικούς μήνες ή χρόνια εξουσίας.
Η χώρα οδηγείται σε εκλογές υπό κλίμα βαρειάς οικονομικής ανωμαλίας, που θα καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από τον ιδιωτικό τομέα και τη μεσαία τάξη και θα μας στείλει άλλα δύο χρόνια πίσω.
Όπως ακριβώς έγινε και το 2012.
Και οι βουλευτές, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολιτευσης, μοιραίοι και άβουλοι φοβούνται να σηκώσουν το ανάστημά τους και να επιβάλλουν ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης για να μην ενοχλήσουν τους αρχηγούς και χαλάσουν την κομματική γραμμή.
Λύπη και ντροπή!


Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις