♩♫♪ Ας κρατήσουν οι χοροί ♬♭♮

Τα νταούλια των αγορών και ο περονοσπορος των επενδυτών

“Ο κ. Τσίπρας σε μια επίδειξη ακραίας επιπολαιότητας και πρωτοφανούς λαϊκισμού δήλωσε από την Κρήτη ότι αυτός θα βαράει τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν.


Φαίνεται ότι νομίζει ότι είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Νορβηγίας και διαχειρίζεται τα 857 δις του νορβηγικού κρατικού fund.
Ή ίσως νομίζει ότι είναι σουδάραβας πρίγκιπας και αντλεί από την άμμο μαύρο χρυσό κατά εκατομμύρια βαρέλια.
Ή Βενεζουελανός Τσαβίστας που μοιράζει επαναστατικά πετροδολάρια.
Τον πληροφορώ ότι η θέση του δανειστή και αυτή του δανειζομένου είναι τελείως διαφορετικές.
Αν αναλάβει εξουσία δεν θα πλησιάσει ούτε στον προθάλαμο των αγορών.
Το νταούλι του θα το χτυπά ικέτης στο σαλονάκι επισκεπτών του νομισματικού ταμείου.
Ας ρωτήσει και τον κ. Βενιζέλο που έδιωχνε την τρόικα ή τους Κυπρίους που έψαχναν χρήματα από τους συμμάχους Ρώσους για να καταλήξουν στη δική τους τρόικα.
Ο κ. Τσίπρας δεν μας προέκυψε όμως από μόνος του.
Είναι γέννημα θρέμμα του κ. Σαμαρά.
Του Σαμαρά του 2010-12, που ως αρχιτέκτονας του «αντιμνημονιακού» αγώνα υπονόμευσε τη χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της και φούντωσε με κάθε τρόπο το τέρας του ανορθολογισμού.
Του Σαμαρά όμως και της περιόδου 2012-14, που ήταν ο αρχιτέκτονας της παλινόρθωσης του πελατειακού κράτους και της βαθειάς διαπλοκής (επί εποχής του περνάμε μάλιστα από την white collar στην blue collar διαπλοκή), που είχαν αρχίσει κάπως να υποχωρούν στα πρώτα χρόνια της κρίσης.
Προπαντός όμως ο αρχιτέκτονας της οικονομικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, που πέτυχε το μοναδικό κατόρθωμα να κάνει την Ελλάδα τη χώρα με τις λιγότερες (ως ποσοστό του ΑΕΠ) επενδύσεις στον κόσμο (πραγματικός περονόσπορος επενδυτών), να καταστρέψει ότι είχε απομείνει από τον ιδιωτικό τομέα και τη μεσαία τάξη μέσω της υπερφορολόγησης και να οδηγήσει τη χώρα σε νέα αδιέξοδα με την ψευτοέξοδο στις αγορές γιατί πίστεψε κι ίδιος στα ψέματα του success sorry.
Τώρα φοβάμαι ότι το δίδυμο μας οδηγεί σε μια δραματική περίοδο.
Ο κ. Τσίπρας με τον ακραίο λαϊκισμό του ωθεί αδίστακτα τη χώρα σε εκλογές και ο κ. Σαμαράς φέρνει πιο κοντά την πιθανότητα αρνούμενος να αναλάβει οποιαδήποτε σοβαρή πρωτοβουλία εθνικής συνεννόησης με τις δυνάμεις στη Βουλή που θα μπορούσαν να υπερψηφίσουν Πρόεδρο αν υπήρχε μια γενναία πρόταση από την πλευρά των κυβερνώντων.
Όσα θα ζήσουμε στις επόμενες μέρες είναι δική τους ιστορική ευθύνη ...”


Δημοφιλείς αναρτήσεις