Σαν σήμερα, 3 Δεκεμβρίου του 1976 ...

“ ... οι Pink Floyd σπέρνουν τον πανικό στο Λονδίνο, κατά την διάρκεια της φωτογράφισης για το εξώφυλλο του album τους, 'Animals'.


Αντίθετα από ό,τι ίσως πιστεύουν πολλοί, το εξώφυλλο του 'Animals' δεν είναι προϊόν μοντάζ (ή... Photoshop, που δεν υπήρχε καν στα 70s...) αλλά πραγματική φωτογραφία!
Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα της φωτογραφίας του εξωφύλλου, οι Pink Floyd παράγγειλαν την κατασκευή ενός γιναντιαίου φουσκωτού γουρουνιού, το οποίο γέμισαν με αέριο ήλιον και το έδεσαν με συρματόσχοινα από τις καμινάδες του εγκαταλειμμένου θερμοηλεκτρικού σταθμού του Battersea στο Λονδίνο!
Τα πράγματα όμως στράβωσαν, όταν ένα από τα συρματόσχοινα έσπασε, προκαλώντας αλυσσιδωτή αντίδραση και στα υπόλοιπα, κι έτσι, πολύ σύντομα, οι έκπληκτοι Λονδρέζοι πιλότοι αντίκρυζαν ένα ιπτάμενο γουρούνι μήκους 13 μέτρων (!!!) να περιπλανάται χαρωπά μέσα στον εναέριο χώρο του Λονδίνου!
Τελικά, το ιπτάμενο γουρούνι των Pink Floyd "προσγειώθηκε" σε ένα αγρόκτημα στο Godmersham του Kent, και οι Pink Floyd αντιμετώπισαν έναν εξαγριωμένο αγρότη, ο οποίος ισχυρίστηκε πως το γουρούνι τους... τρομοκράτησε τις αγελάδες του! ...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις