Κουράγιο Πρόεδρε

“Ξεκίνησε πριν από λίγο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, η διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σε χειρουργείο του νοσοκομείου «Όρος Σινά» (Mount Sinai) του Μανχάταν.


Σύμφωνα με το ιατρικό περιβάλλον του Κύπριου προέδρου, η επέμβαση αναμένεται να διαρκέσει από 3 έως 6 ώρες.
Σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης έγραψε: "Μόλις ξεκίνησε η χειρουργική επέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη. Με τη βοήθεια του Θεού όλα θα πανε καλά. Γερός και δυνατός Πρόεδρε".

Ιατρική ομάδα με επικεφαλής τον καρδιοχειρουργό Ντέιβιντ Άνταμς, ο οποίος διενεργεί την επέμβαση διόρθωσης της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς, πραγματοποιήσε νωρίτερα την τελευταία διαβούλευση και αξιολόγηση για το πώς θα προχωρήσει η εγχείριση.

Ο Ντέιβιντ Άνταμς είναι ο επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου και συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας (ελάχιστα επεμβατική).

Στο πλευρό του προέδρου Αναστασιάδη βρίσκονται η σύζυγός του Άντρη και οι δύο θυγατέρες του, καθώς επίσης και οι θεράποντες ιατροί του, Σάββας Καδής και Μαρίνος Σωτηρίου. 

Είτε διόρθωση, είτε αντικατάσταση της βαλβίδας

Σύμφωνα με τον Κύπριο καρδιοχειρουργό, Μαρίνο Σωτηρίου, ο οποίος θα είναι παρόν στην επέμβαση, η χειρουργική επέμβαση αναμένεται να διαρκέσει από τρεις έως έξι ώρες.

Ο κ. Σωτηρίου είπε ότι υπάρχουν δύο επιλογές: είτε διόρθωση της βαλβίδας, είτε αντικατάστασή της. Αυτό όμως, εξήγησε, θα διαφανεί την ώρα του χειρουργείου, τονίζοντας ότι είναι προτιμητέο να διορθωθεί η βαλβίδα.


Το ιατρικό κέντρο στη Νέα Υόρκη, στο οποίο θα διενεργηθεί η επέμβαση του προέδρου Αναστασιάδη
Ευχές από τον Αμερικανό πρέσβη
Οι χειρουργοί που θα διενεργήσουν την επέμβαση και το νοσοκομείο Όρος Σινά είναι οι καλύτεροι στον τομέα τους, δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Κύπρο Τζον Κόνινγκ. Ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη χειρουργική επέμβαση και ταχεία ανάρρωση στον πρόεδρο Αναστασιάδη, τονίζοντας πως αποτελεί ένα ξεχωριστό εταίρο για τις ΗΠΑ.

Πρόσθεσε πως οι αλλαγές που έκανε ο πρόεδρος Αναστασιάδης ως Πρόεδρος της Κύπρου είναι πολύ σημαντικές για τις ΗΠΑ.”

Δημοφιλείς αναρτήσεις