Εφτασε η ανάπτυξη

“Η ελληνική οικονομία πιθανότατα αναπτύχθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, σύμφωνα με τον μέσο όρο επτά εκτιμήσεων που έγιναν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, εν όψει της ανακοίνωσης των επίσημων στοιχείων την ερχόμενη Παρασκευή 14 Νοεμβρίου.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα έχει βγει από τη χειρότερη ύφεσή της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να βοηθήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ακολουθήσει την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία στην έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή στην Αθήνα θα ανακοινώσει επίσης στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από τρία χρόνια.
Σε τριμηνιαία βάση (σ.σ.: σε σύγκριση με το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου 2014) προβλέπεται ότι τα στοιχεία θα δείχνουν ότι η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, σημειώνει το δημοσίευμα.
«Η ανάκαμψη είναι εύθραυστη, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Αντρέας Σόιερλε, οικονομολόγος της τράπεζας Dekabank στη Φραγκφούρτη.
«Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι ότι έχει επιτύχει πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμη να κάνει, και έχουμε υψηλή πολιτική αβεβαιότητα» πρόσθεσε ο οικονομολόγος....”



Δημοφιλείς αναρτήσεις